Lege 102 taxe eliminate. Senatul a respins cererea lui Iohannis

Senatul a respins cererea de reexaminare înaintată de Klaus Iohannis Parlamentului cu privire la propunerea de lege prin care sunt eliminate 102 taxe, adoptând iniţiativa în forma transmisă spre promulgare.

S-au înregistrat 82 de voturi pentru admiterea raportului Comisiei pentru buget, care propunerea admiterea legii în forma transmisă la promulgare şi respingerea cererii de reexaminare, 32 de voturi împotrivă şi nicio abţinere. Grupurile parlamentare PNL şi PMP au votat pentru cererea de reexaminare.

'Grupul parlamentar PMP a votat împotriva raportului şi implicit pentru cererea de reexaminare atât timp cât nu s-a eliminat discuţia cu privire la taxa radio-tv. Această taxă a rămas eliminată, nu există surse şi nicio discuţie pe modalitatea în care va fi finanţată Televiziunea Română şi Radioul public', a precizat Dorin Bădulescu, liderul grupului PMP din Senat.

Comisia pentru buget din Senat a votat, marţi, un raport de respingere a cererii de reexaminare şi de admitere a propunerii legislative de eliminare a 102 taxe în forma transmisă spre promulgare. Din cei opt senatori prezenţi la şedinţă, şapte au votat pentru respingerea cererii de reexaminare, în timp ce liberalul Florin Cîţu, vicepreşedintele Comisiei, a votat pentru admiterea solicitării preşedintelui Klaus Iohannis. Liberalul Florin Cîţu şi-a motivat votul împotriva raportului de respingere spunând că, în ceea ce priveşte taxa radio-tv, 'nu este transparent modul în care o să se facă această finanţare şi nici costul'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel