EXCLUSIV  Legătura lui Mircea Diaconu cu AUR. Culisele discuției cu George Simion. ”Vom continua AȘA”

foto Facebook
foto Facebook

În spațiul public, circulă zvonul că Mircea Diaconu ar fi, în realitate, ”trambulina” AUR, ”partidul minune nou”, după cum i-a spus Răzvan Dumitrescu, în emisiunea ”Ce se întâmplă?” de la DCNews. 

Întrebat direct ce legături are cu AUR, Mircea Diaconu a amintit că în Parlamentul European a fost în grupul ALDE, ”singurul grup liberal”. ”Doctrina liberală, după părerea mea, în România nu există, ea fiind o formă de populari europeni, jos pălăria, e în regulă, dar admite-o ca atare. Plus că PNL, pe vremea Brătienilor, era și liberal, dar era, în mai mare măsură chiar, național.” a început Mircea Diaconu explicația, spunând că pe eșichierul politic din România ”naționalul” nu e acoperit. 

”Simțeam nevoia, simt și azi, de a exista o formă doctrinară europeană. Noi confundăm naționalismul cu a fi anti-european. Greșit profund. Deci simțeam această nevoie. M-a impresionat momentul când un grup de tineri a plecat pe jos de la Chișinău la București și au făcut niște marșuri, m-au impresionat lucrurile asta” a mai spus Mircea Diaconu.

Implicarea lui Mircea Diaconu în campania AUR. Cum continuă legătura cu partidul condus de George Simion

”Și băieții ăștia, care făceau marșul Chișinău-București, au venit la Bruxelles anul următor. Nimeni nu-i ajuta. O asistentă de la mine îi cunoștea și au venit la mine, George Simion și alți câțiva tineri. Am făcut rost de aprobrare de la Primăria Bruxelles-ului și au făcut ce au vrut ei să facă. Și de atunci, vreme de vreo trei ani, au tot venit, i-am ajutat și-i cunoșteam. Pe dl Simion îl cunosc de ani de zile. Cu vreo două luni înainte de alegerile parlamentare, m-a contactat, a venit pe la mine într-o discuție. Rezona cu multe dintre subiectele care pe mine mă dor. Mi-a zis: ”hai, candidați?”. I-am zis: ”nu candidez, eu sunt independent din 2014 și așa voi rămâne cât voi trăi. Nu mă înscriu nicăieri. Ce pot să fac pentru voi e să vă susțin.” Lansarea lor în alegeri am deschis-o eu și și-au făcut campania și folosind un mesaj din partea mea. Din când în când, mă întâlnesc tot cu dl  Simion și cu alții din partid pe care-i cunosc și mai schimbăm vorbe. Chiar mă întreabă - și am avut plăcuta surpriză ca multe dintre lucrurile pe care i le-am propus sau spus, observațiile pe care i le-am făcut, le-am văzut în fapt. Vom continua așa.”

Vezi întregul răspuns în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel