EXCLUSIV  Legătura dintre zidul lui Trump și zidul lui Cherecheș. Bruno Ștefan: Există comunicare

Darius Muresan / 07 sep 2019 / 14:23 Salveaza PDF Comentarii

Sociologul Bruno Ștefan a dezvăluit într-un interviu acordat la DC News aspecte interesante despre culisele lumii politice.

Unul dintre aceste aspecte este comunicarea dintre strategii oamenilor politici din întreaga lume. Întrebat dacă e de părere că sunt studiate de către staff-ul oamenilor politici măsurile aplicate de alți politicieni în alte state, sociologul Bruno Ștefan a răspuns fără nicio ezitare: ”Da! În mod categoric, da!”.

„Vă spun acest lucru pentru că am mai colaborat cu institute de afară. Ne întrebau noi ce am mai făcut, ce fire noi am mai identificat. Ne spuneau de exemplu 'iată, noi am aplicat chestia asta în India, aplicați-o și voi să vedem dacă ține' sau 'noi am făcut cercetări, ține zidul lui Cherecheș la Baia Mare, ca să o spună și Trump în Mexic?' Deci există o comunicare între specialiștii care fac cercetări și între strategi”, a precizat Bruno Ștefan, pentru DC News. 

Amintim că, primarul Cătălin Cherecheș a născut numeroase controverse în urmă cu câțiva ani când a decis să construiască un zid în Baia Mare care să despartă comunitatea de romi de familiie de români.

O altă asemănare pe care a semnalat-o sociologul este modul în care fostul președinte Traian Băsescu aborda relația cu presa și stilul pe care președintele american Donald Trump îl îmbrățișează în dialogul pe care îl are cu media.

Totodată, Bruno Ștefan a mai precizat că în anii 1990 era un decalaj mare între strategiile de campanie din România și cele din Occident.

Vezi aici răspunsul complet:


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25