Legătura dintre somn și slăbit

Legătura dintre somn și slăbit / Foto: Pixabay, de Daniel Dan outsideclick
Legătura dintre somn și slăbit / Foto: Pixabay, de Daniel Dan outsideclick

Află în articol care este legătura dintre somn și slăbit.

Somnul este esențial pentru menținerea funcțiilor cheie ale corpului și a sănătății mintale. Privarea de somn are multiple consecințe asupra sănătății, inclusiv boli de inimă, diabet și depresie. Cercetările arată, de asemenea, că somnul inadecvat este asociat cu obezitatea. Cei cu cicluri de somn neregulate prezintă un risc mai mare de obezitate și risc cardiometabolic.

Înțelegerea modului în care somnul afectează riscul de obezitate ar putea ajuta la dezvoltarea unor strategii eficiente de tratament și prevenire pentru această afecțiune.

Recent, cercetătorii au investigat efectele calității somnului asupra respectării unui program de slăbire. Ei au descoperit că un somn mai bun a fost legat de de o scădere în greutate mai accentuată în 12 luni.

Cum ne schimbă somnul comportamentul


Pentru studiu, cercetătorii au recrutat 125 de adulți supraponderali sau obezi, cu o vârstă medie de 50 de ani. Fiecare a participat la o intervenție comportamentală de scădere în greutate de 12 luni.

La începutul studiului, după șase luni și după 12 luni, cercetătorii au folosit chestionare și dispozitive portabile pentru a evalua șase dimensiuni ale somnului participanților: regularitate, satisfacţie, vigilenţă, sincronizare, eficienţă și durată

Cercetătorii au înregistrat, de asemenea, participarea participanților la sesiunile de intervenție de grup, aderarea zilnică la aportul caloric prin intermediul unei aplicații pentru telefon și modificările activității fizice medii zilnice. În cele din urmă, ei au descoperit că participanții cu un somn mai bun au avut mai multe șanse să participe la sesiunile de intervenție de grup și au au avut mai multe șanse să își atingă obiectivele de aport caloric. Ei au descoperit, de asemenea, o legătură nesemnificativă între calitatea somnului și activitatea fizică.

"Am emis ipoteza că somnul ar fi asociat cu modificarea stilului de viață; cu toate acestea, nu ne așteptam să vedem o asociere între sănătatea somnului și toate cele trei măsuri ale noastre de modificare a stilului de viață", spune dr. Christopher E. Kline, profesor asociat la departamentul de sănătate și dezvoltare umană de la Universitatea din Pittsburgh și unul dintre autorii studiului, într-un comunicat de presă.

"Deși nu am intervenit asupra sănătății somnului în acest studiu, aceste rezultate sugerează că optimizarea somnului poate duce la o mai bună aderență la modificarea stilului de viață", a apus dr. Christopher E. Kline, autorul studiului

Legătura dintre somn și pierderea în greutate


"Când dormi, corpul tău trece prin schimbări specifice care permit tipul de odihnă care este vital pentru sănătatea ta generală", a declarat pentru Medical News Today dr. David Spiegel, profesor și profesor asociat de psihiatrie și științe comportamentale la Centrul Medical al Universității Stanford, care nu a fost implicat în studiu.

"Somnul bun permite creierului să repare și să revizuiască sinapsele, sporind capacitatea de a modifica comportamentul. De asemenea, oferă mai multă energie și concentrare în ziua următoare, făcând exercițiile mai viguroase și mai eficiente. Pe termen lung, acest lucru îi poate ajuta să adere la un program de slăbire", a adăugat el.

"Lipsa somnului este un factor de stres pentru organism, în special pentru sănătatea cardiometabolică", a declarat pentru MNT dr. Sarah-Nicole Bostan, director al strategiei de schimbare a comportamentului pentru Signos, care nu a fost implicat în studiu:

"Lipsa somnului activează mai multe căi fiziologice care pot duce la glucoză excesivă în fluxul sanguin sau o rezistență crescută la insulină în timp, care a fost legată de creșterea grăsimii corporale, în special în jurul regiunii abdominale. Un somn mai bun poate modera relația dintre intervențiile de scădere în greutate și rezultatele pierderii în greutate", a explicat dr. Sarah-Nicole Bostan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel