EXCLUSIV  Legătura dintre soția lui Șora, iubita lui Dragnea și alte femei

Între anumite femei din viețile personalităților publice există un punct comun.

Iubirea. Dragostea nu are vârstă și oricine poate iubi pe cine dorește, dar există o diferență pe care am să v-o spun la finalul articolului.

Mihai Șora este căsătorit cu Luiza Palanciuc, o femeie cu 56 de ani mai tânără. Și-au jurat dragoste când filosoful avea 98 de ani. 

Liviu Dragnea iubește o femeie cu 30 de ani mai tânără, pe Irina Tănase. 

Călin Popescu Tăriceanu este căsătorit cu Loredana Moise, diferența dintre ei fiind de vreo 30 de ani.

Petre Roman trăiește a doua tinereţe cu soţia lui, cântăreaţa Silvia Chifiriuc. Îi despart 25 de ani.

Cristian Boureanu are o relație de lungă durată cu Laura Dincă, o tânără cu vreo 29 de ani mai mică decât el.

Viorel Lis este căsătorit cu Oana, între ei fiind o diferență de 35 de ani.

Între Ilie Năstase și Briggite Sfăt stau 30 de ani.

Și pe plan internațional lumea se iubește indiferent de vârstă, diferențele fiind la fel de mari. Cele mai elocvente exemple sunt Emmanuel Macron și Briggite, respectiv Donald Trump și Melania. Și lista poate continua.

Ca să nu mai zic de cea mai frumoasă poveste de dragoste din toate timpurile: ultimul mare președinte al Franței, Francois Mitterrand, care și-a iubit nebunește amanta, pe Anne Pingeot. S-au iubit în secret mai bine de 30 de ani. A fost o iubire între un președinte, căsătorit, cu doi copii acasă, și o femeie tânără care a ieșit din umbră abia la ceremonia de înmormântare a omului pe care l-a divinizat. Anne avea 20 de ani, iar el, un deputat în vârstă de 47.

Revenind în prezent, toți oamenii aceștia iubesc, dar singurul care este criticat pe Facebook pentru că partenera sa este mai tânără cu 25 de ani este Liviu Dragnea. Într-o mai mică proporție, și Călin Popescu Tăriceanu. La un moment dat, am auzit mai mulți protestatari că îi atacau, în schimb, erau de acord - de parcă ar trebui să fie cineva de acord cu ce simte fiecare în suflet - cu iubirea lui Mihai Șora pentru o femeie cu 56 de ani mai tânără. Poate am fi mai fericiți dacă ne-am limita în a ataca pe unii și pe alții din motive politice, cu argumente, nu cu viețile personale care, de altfel, nu au nimic greșit în ele.

În încheiere, reiau un articol despre doi oameni care s-au iubit enorm în ciuda diferenței de vârstă de 30 de ani.

Ultimul mare președinte al Franței, Francois Mitterrand, și-a iubit nebunește amanta, iar ea, Anne Pingeot, iubindu-l cel puțin cu aceeași intensitate, a preferat să stea în umbră timp de 30 de ani.

A fost cel mai bine păzit secret al Franței și niciun jurnalist nu a îndrăznit să scrie nimic despre una dintre cele mai frumoase povește de dragoste din lumea politică. Abia când a simțit că sfârșitul îi este aproape, Mitterrand nu s-a mai împotrivit ca lumea să afle ce l-a frământat timp de trei decenii. Primele fotografii cu Mazarine, fiica lui cu Anne, au apărut în 1994 în revista Paris Match.

Trei decenii de iubire secretă

S-au iubit în secret mai bine de 30 de ani. A fost o iubire între un președinte, căsătorit, cu doi copii acasă, și o femeie tânără care a ieșit din umbră abia la ceremonia de înmormântare a omului pe care l-a iubit.

Anne avea 20 de ani, iar el, un deputat de 47

Anne era inteligentă, plină de viață, pasionată de artă. Era subțirică, brunetă, cu ochii verzi, foarte veselă și cu un zâmbet încântător. Îl captiva pe Mitterrand. Îl fermeca.

"Era un bărbat interesant. Sunt atâția bărbați care nu îți pot stârni interesul... Dar bărbații mai în vârstă îți fac mai frumoasă viața prin cunoștințele lor", își amintește Anne. După șase ani, din momentul în care s-au cunoscut, s-au îndrăgostit.

"Nu ne-am propus asta. A fost o chestiune care m-a depășit", poveștește Anne. Ea avea 20 de ani, el 47, era căsătorit și avea copii, dar niciodată nu s-a pus problema să-și părăsească soția, pe Danielle. Sub nicio formă.

Dar Anne îi oferea lui Mitterrand o "regenerare" de care un om de aproape 50 de ani avea nevoie. Era momentul când existența lui Mitterrand îi era bulversată de dragostea mistuitoare pentru fata care avea jumătatea vârstei sale.

De ce nu a divorțat Mitterrand

Prietenii lui s-au întrebat de ce nu a divorțat. Mulți credeau că o despărțire de soția lui îi va ruina cariera. Unii credeau că nu ia această decizie din motive religioase sau din motive care țin de tradiție. Anne avea o cu totul și cu totul altă explicație: "El nu își abandona niciodată alegerile. Danielle a fost o alegere și nu avea cum să o abandoneze". Mai era un element important care îi ținea aproape, chiar dacă doar fizic - moartea primului lor fiu, Pascal: "A pierde un copil duce, cu siguranță, la o legătură indestructibilă între un bărbat și o femeie".

Dragostea lui Mitterrand, dezvăluită într-o carte

Peste 1.000 de scrisori pasionale de dragoste scrise de către Francois Mitterrand pentru iubirea sa secretă, Anne Pingeot, au fost dezvăluite în cartea 'Lettres a Anne, 1962-1995'.

Ultimele scrisori pentru 'Iubirea mea Anne' datează din 1995, anul în care și-a încheiat al doilea și ultimul mandat prezidențial, iar în ianuarie 1996 el se stinge din viață la vârsta de 79 de ani. 'Fericirea mea este să mă gândesc la tine și să te iubesc', scrie el în ultima scrisoare, care se încheie cu cuvintele: 'Tu ai fost șansa vieții mele. Cum să nu te iubesc și mai mult ?'.

Foarte discreta Anne Pingeot a apărut prima dată în public la funeraliile lui Francois Mitterrand, alături de Danielle Mitterand.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel