Legătura dintre dosarele lui Băsescu şi demiterea lui Blaga şi Anastase

MITING - PRO TRAIAN BASESCU - CLUJ
MITING - PRO TRAIAN BASESCU - CLUJ

Traian Băsescu a precizat că în acest moment pe numele său nu există niciun dosar penal. Atât dosarul "Flota", cât şi "Casa din Mihăileanu" au fost închise. În aceste cazuri Parchetul a fost însă nevoit să suspende ancheta pentru că Traian Băsescu a devenit preşedinte, iar organul de cercetare nu mai avea competenţă. "Din câte ştiu eu nu am nicun dosar penal Băsescu", însă conform legii Băsescu va reintra în atenţia procurorilor pentru că fapta nu se prescrie.

În aceeaşi cheie se interpretează şi scandalul legat de suspendarea Robertei Anastase şi a lui Vasile Blaga. Prin OUG dată de Guvern atribuţiile CCR au fost restrânse şi nu mai avea competenţă să judece acest conflict, care trebuie reglementat de Parlament.

Legătura dintre cele două cazuri este competenţa de judecată. Parchetul nu îl poate ancheta pe Băsescu pentru că are imunitate, dar poate relua ancheta după finalizarea mandatului. CCR nu poate judeca cauza contestaţia depusă de PDL pentru că nu are competenţa necesară.

”Deci despre ce dosare este vorba? Este una din miciunile puşcăriabililor, pentru că am văzut şi cine a făcut afirmaţiile – exact oameni cu dosare penale. Din câte ştiu eu nu am nicun dosar penal. Reclamaţii penale am avut. Am avut 500 când eram primar general”, a spus Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel