Legătura dintre atentatele de la Volgograd și Olimpiada de la Soci

Atentatele de la Volgograd, în care, în două zile au murit peste 30 de oameni, duc cu gândul la Olimpiada de la Soci. Fostul ministru al Apărării Ioan Mircea Pașcu nu exclude posibilitatea unor atentate în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, însă este de părere că Rusia va colabora cu alte state, pentru ca Olimpiada să fie organizată în siguranţă. 

atentat

Ioan Mircea Paşcu este de părere că noul val de atentate din Rusia "are legătură cu faptul că s-a intrat pe ultima sută de metri în pregătirile pentru Olimpiadă (Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci din luna februarie-n.r.) şi Olimpiada reprezintă un obiectiv fundamental pentru statul rus în momentul de faţă, dar cred că reprezintă un obiectiv fundamental şi pentru preşedintele Rusiei, domnul Putin, aşa că bănuiesc că asta este legătura care se poate face".

Europarlamentarul PSD a adăugat, într-o declarație pentru RFI: "Faptul că aceste atentate au loc la oarecare distanţă de zona olimpică, să spunem aşa, ne arată un lucru, că probabil cei care le organizează vor să demonstreze că deşi zona respectivă va fi securizată şi posibilitatea de a organiza atentate va fi redusă la minimum, restul teritoriului n-are cum să fie securizat şi atunci le organizează în altă parte, pentru a transmite mesajul că ei luptă împotriva acestor Jocuri, împotriva statului rus şi aşa mai departe. Ştiu că Rusia este extrem de interesată şi dispusă să colaboreze cu alte ţări, pentru asigurarea securităţii Jocurilor Olimpice, ceea ce este un lucru firesc şi n-am vrea să vedem situaţii aşa cum s-a întâmplat de pildă la Olimpiada de vară din 1972 (de la Munchen-n.r.) repetându-se acum, în acest moment".

Întrebat despre posibilitatea ca aceste atentate să aibă loc în timpul Olimpiadei de la Soci, Mircea Pașcu a răspuns: "Nu sunt excluse, însă sunt convins că ruşii vor lua toate măsurile pe care le vor putea lua pentru a împiedica în zona respectivă asemenea atentate. Eu bănuiesc şi sper că şi alte state vor colabora (...), cred că statele îşi vor da acordul pentru o colaborare, schimb de informaţii în această privinţă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel