Legalizarea parteneriatului civil între homosexuali, propune Cernea

remus cernea decee
remus cernea decee

Deputatul Verzilor, Remus Cernea, propune un nou proiect de lege ce i-ar putea aduce o serie de antipatii, după recenta dezbatere a finanțării Bisericii prin redirecționarea unui procent din impozitul pe venit. Parlamentarul USL a anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că vrea să legalizeze parteneriatul civil între persoanele de același sex. Prezent la discursul lui Cernea, un coleg din Partidul Verde, Sorin Belu, a făcut scandal și a spus că partidul nu-l mai susține pe deputat în Parlament, potrivit replicaonline.ro.

”Eu şi Verzii susţinem drepturile omului pentru toţi cetăţenii. Noi nu considerăm că anumiţi cetăţeni ar trebui discriminaţi în vreun fel pentru nici un motiv, pentru că ar aparţine unei minorităţi naţionale sau minorităţi sexuale. În Europa, foarte multe ţări acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Am anunţat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoane heterosexuale sau persoane de acelaşi sex, pe model francez. În Franţa, acum 5 ani a fost adoptată legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau sfârşitul anului trecut a fost adoptată legea privind dreptul persoanelor de acelaşi sex de a se căsători. Pentru România, ar fi un avantaj pentru persoanele heterosexuale sau orice fel de persoane, să poată să le fie recunoscut parteneriatul civil. De exemplu, în cazul tragic în care unul dintre parteneri moare, poate lăsa moştenire, care nu mai poate fi atacată apoi în instanţă de către familie”, a declarat Remus Cernea la biroul său parlamentar.

Cernea, amenințat că va fi demascat

Un coleg de partid, Sorin Belu, a părăsit cu scandal conferința luând și toate însemnele verzilor. El a spus că va dezvălui cine este Remus Cernea și a precizat că Partidul nu-l mai susține pe deputat.

Belu ar fi fost exclus din Partidul Verzilor de către Cernea. ”În acest caz am putea vorbi despre o răzbunare. Ce a făcut domnia sa este atât de jos moral vorbind, încât nu vreau să mă cobor la nivelul lui”, a spus Remus Cernea.

Legalizarea căsătoriilor homosexualilor în Europa

Franța a adoptat pe 12 aprile proiectul privind legalizarea căsătoriilor între pesoanele de același sex, asumat de Francois Hollande, dar criticat de Biserica Catolică. Hexagonul definește acum căsătoria drept un contract dintre doi oameni, nu un contract dintre un bărbat și o femeie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel