Lecție în lupta cu Covid-19: Epidemia de Ebola, învinsă inclusiv cu ajutorul unui vaccin depozitat la -80 de grade Celsius

Vaccin Ebola, sursă foto: OMS
Vaccin Ebola, sursă foto: OMS

OMS a anunțat în urmă cu trei zile marea victorie împotriva epidemiei de Ebola.

Potrivit unui anunț al OMS, e vorba despre stingerea cele de-a 11-a epidemii de Ebola, focar care a avut loc în Congo. Victoria împotriva Ebola a fost semnalată la aproximativ șase lui de la primele raportări de cazuri .

OMS precizează că lupta nu a fost una ușoară în contextul în care boala s-a răspândit în comunități împrăștiate în vastele păduri tropicale, precum și în zone urbane foarte aglomerate. A fost, potrivit Organizației, și o provocare logistică.

Au fost vaccinate peste 40.000 de mii de persoane din zona de risc. Totodată, OMS precizează că epidemia a fost stinsă inclusiv cu ajutorul unui vaccin depozitat la -80 de grade Celsius.

Au existat două focare în Congo, aflate în zone geografice îndepărtate. OMS a oferit sprijin Guvernului din Congo în lupta cu epidemia de Ebola.

OMS atrage atenția că Guvernele și cei implicați în lupta cu epidemiile trebuie să își concentreze atenția și asupra altor situații de urgență, în ciuda faptului că principala luptă se dă împotriva COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel