Lazea (BNR): Concedierea a 60.000 de bugetari, mai avantajoasă decât tăierea pensiilor speciale

Economistul şef al BNR, Valentin Lazea, a declarat că Guvernul ar putea economisi bani pentru bugetul României dacă ar concedia zeci de mii de bugetari, dar şi dacă ar impozita pensiile speciale. 

"Indiferent de categoria socială din care faceţi parte, acum este ora din care primiţi cele mai proaspete veşti de la Guvern, privind măsurile luate de Guvernul Orban. Pe partea cealaltă, vin scenarii de la BNR, de unde ne-am obişnuit să vină lumina în ultimii ani, BNR fiind influentă pe lângă guvernele liberale. Pe de o parte vin scenarii îngrijorătoare pentru bugetari de la BNR, pe de altă parte vin liniştiri din partea premierului Orban privind pensionarii. Pentru bugetari, însă, scenariul venit de la economistul şef al BNR presupune un număr mare de concedieri", a anunţat Oana Zamfir la Antena 3. 

Ce a spus Valentin Lazea

"Sunt mulţi cetăţeni care cred că o ajustare bugetară de 2,5 - 3 la sută din PIB se face uşor, printr-o colectare mai bună a impozitelor, taxarea pensiilor suplimentare, concedierea bugetarilor, etc. Să vedem cât pot aduce aceste măsuri. O taxare suplimentară a pensiilor speciale ar putea aduce cel mult 1 miliard de lei, adică 0,1 la sută, în timp ce concedierea a 60.000 de bugetari ar putea aduce o economie de 0,6 la sută din PIB", a declarat Valentin Lazea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel