Lazăr revocare. Gorghiu: Nu știu pe ce lume trăim. Rușinea eșecului

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Alina Gorghiu a comentat gestul lui Tudorel Toader de a-l revoca pe procurorul general Augustin Lazăr şi a făcut referire la mesajul transmis de Klaus Iohannis pe aceeași temă.

"Nu ştiu pe ce lume trăim. Vorbesc foarte serios, chiar nu înţeleg de ce facem aceste artificii şi experimente. Că o fi de frica remanierii această revocare, că o fi pentru a acoperi ruşinea eşecului de la Comisia de la Veneţie. Nu îmi este limpede de ce.

Reacţia instituţională a Preşedinţiei este una normală şi firească. Dacă nu era, aş fi fost îngrijorată. Este un preşedinte care se întoarce de la Strasbourg de câteva zile, nu de mai mult timp, unde au existat foarte multe întrebări şi dezbateri pe stat de drept, pe anticorupţie în România, pe toate temele pe care noi suntem vulnerabili din cauza acestei guvernării", a declarat Alina Gorghiu la Digi24.

Mesajul transmis de Klaus Iohannis

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit și va analiza Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunerea de revocare din funcție a domnului Augustin Lazăr.

Președintele Klaus Iohannis apreciază activitatea Procurorului General și consideră că cererea ministrului Justiției este complet neadecvată și de natură să genereze neîncredere în sistem și îngrijorare în rândul partenerilor noștri europeni. Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendențios și denotă intenția acestuia de a subordona politic procurorii.

Se încearcă, din nou, acreditarea ideii că procurorii sunt dușmanii societății. Or, în reprezentarea intereselor generale ale societății și în apărarea ordinii de drept, procurorii au un rol esențial, consacrat expres prin Legea fundamentală. Fac un apel la magistrați să nu își piardă încrederea în capacitatea societății românești de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept.

Demersul ministrului Justiției de revocare a Procurorului General întărește convingerea Președintelui României că domnul Tudorel Toader trebuie să plece de urgență din fruntea ministerului pe care îl conduce. Statul român are obligația de a proteja ordinea de drept, libertățile și drepturile cetățenilor săi, iar acest lucru nu poate fi înfăptuit fără un Minister Public independent și eficient".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel