Lazăr revocare. Dragnea: Sunt foarte îngrijorat. E o greșeală

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este şi el "îngrijorat" de declanşarea procedurii de revocare a procurorului general, mai ales după ce a văzut motivele invocate de ministrul Justiţiei, adăugând că unul dintre acestea este faptul că în dosarul de candidat la şefia Parchetului General al lui Augustin Lazăr e menţionată o rezoluţie de clasare a unui dosar în care era implicat Klaus Iohannis.

"Şi eu sunt foarte îngrijorat de procedura de revocare, sunt îngrijorat de această procedură de revocare mai ales când am văzut şi eu care sunt motivele din acest raport", a afirmat Liviu Dragnea, joi, la finalul BPN al PSD.

El a răspuns astfel când a fost întrebat despre mesajul Comisiei Europene, transmis prin purtătorul de cuvânt, potrivit căruia CE se declară "îngrijorată" de procedura declanşată pentru revocarea procurorului general şi va cuprinde toată situaţia din România privind justiţia în următorul raport privind MCV.

"Eu nu-mi pun speranţe în revocarea unora sau altora, cred că e o greşeală ca un om să-şi pună speranţă în revocarea unora sau altora, nu", a spus liderul PSD. "Decizia este la domnul preşedinte Iohannis, din câte înţeleg", a adăugat el.

Despre informaţiile apărute în spaţiul public cum că propunerea de revocare a lui Lazăr ar fi "o condiţie" pentru ca ministrul Justiţiei să-şi păstreze portofoliul şi a venit din partea sa şi a altor social-democraţi, liderul PSD a reacţionat: "Este o minciună, cu ce vă fundamentaţi dumneavoastră această minciună?".

"Niciodată nu am spus că Lazăr trebuie să plece"

După ce un reporter i-a răspuns că el a avut atacuri la adresa procurorului general, Dragnea a replicat: "Niciodată eu nu am spus că Lazăr trebuie să plece de acolo, dar dumneavoastră aţi făcut o afirmaţie, că Tudorel Toader a fost condiţionat de mine sau de partid că poate rămâne în Guvern doar dacă declanşează această procedură de revocare. Care sunt argumentele dumneavoastră pentru că, de fapt, este o afirmaţie destul de gravă?".

Liderul PSD a respins, apoi, categoric faptul că ar fi făcut presiuni pentru schimbarea lui Lazăr din funcţie.

"Categoric nu, domnişoară "procuror", categoric nu, nu am făcut niciun fel de presiune", a mai spus Dragnea.

El a menţionat că despre activitatea lui Tudorel Toader discută şi va discuta în partid.

Întrebat cum comentează faptul că în dosarul de candidatură la funcţia de procuror general al lui Augustin Lazăr se regăseşte o rezoluţie dată de acesta ca procuror de clasare a unui dosar în care era implicat Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a răspuns: "Este unul din motivele pentru care am spus că şi eu sunt îngrijorat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel