Lazăr revocare. Cioloș: Iohannis știe ce are de făcut

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Dacian Cioloș și-a exprimat poziția față de decizia de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general, afirmând că Tudorel Toader nu este un ministru independent, atacurile la justiție continuând. De asemenea, acesta consideră că președintele Klaus Iohannis trebuie "să dea un semnal".

"Atacurile la justiţie continuă şi s-au transformat într-o luptă de gherilă. Vedem că partidele par dispuse să discute de un pact pe justiţie, dar continuă să lovească în punctele cele mai solide ale sistemului de justiție, cu aceleaşi metode staliniste cu care a fost atacată şi dată jos Laura Codruța Kovesi. În aceste condiţii, trebuie folosite toate instrumentele democratice pe care le avem.

Partidele au o responsabilitate mai mare decât în trecut pentru a găsi o soluţie politică. Soluţia politică, în mod clar, este ca acest Guvern să plece şi să fie instalat un alt Guvern, care să vină cu nişte responsabilităţi asumate. Abia când vorbim despre un alt Guvern, putem vorbi despre un pact pe justiţie, despre o asumare a preşedinţiei la UE", a declarat Dacian Cioloș într-un interviu exclusiv pentru Digi 24, prezentat în emisiunea "Imparțial".

"Președintele trebuie să dea un semnal"

"Nu mai cred că domnul Tudorel Toader este un ministru independent. Modul în care a acţionat nu are nimic de-a face cu profesionalismul şi competenţa. În rechiztoriile pe care le-a făcut - şi Laurei Codruța Kovesi şi pe care le face acum - nu văd urmă de argumentare serioasă a unui om competent. Acest Guvern are un şef declarat şi asumat: domnul Liviu Dragnea, care are nişte probleme în justiţie. Obiectivul acestui Guvern este să atace justiţia. Se folosesc toate mijloacele pentru ca şeful suprem să îşi atingă obiectivele (...)

Cred că există deja şi în PSD oameni care înţeleg că direcţia în care Liviu Dragnea vrea să ducă România şi partidul pe care îl conduce este una greşită. Pot exista şi acolo oameni lucizi, care să îşi asume o poziţie clară în interesul României (...) Domnul preşedinte ştie ce are de făcut şi este conştient că se aşteaptă foarte mult de la dânsul. Trebuie să dea un semnal foarte clar că: "aşa nu se mai poate" şi că "forţe politice democratice şi responsabile din România nu mai pot să accepte lucrul acesta", a mai spus Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel