Lazăr, dosar candidatură. Gorghiu, replică la anunţul lui Toader

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

CSM-ul este singurul în măsură să studieze acel dosar de candidatură al procurorului general, Augustin Lazăr, şi să spună dacă în acesta se află hotărârile de clasare despre care ministrul Justiţiei vorbeşte, a declarat luni senatorul liberal Alina Gorghiu. 

"Va fi evident şi replica pe Facebook, aşa cum am văzut în mod constant din partea domnului Toader, care a anunţat că mâine va veni cu alte dezvăluiri. Evident că este cel mai stupid demers pe care l-am putut eu vedea din partea domnului ministru, dar sigur aşa şi-a cumpărat locul de ministru pentru încă o bucată de timp. Remanierea şi zvonul remanierii domniei sale se pare că au avut efecte asupra deciziilor pe care le-a luat. CSM-ul este singurul în măsură să studieze acel dosar de candidatură, este singurul în măsură să spună dacă la acel dosar se află hotărârile de clasare despre care ministrul Justiţiei vorbeşte. Convingerea mea este că domnul ministru vorbeşte în dodii şi evident că nu pot decât să iau act de un răspuns oficial pe care Consiliul Superior al Magistraturii l-a dat astăzi", a afirmat Gorghiu. 

Ea a fost întrebată de presă cu privire la faptul că CSM a dat un răspuns oficial potrivit căruia la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr nu există nicio hotărâre de clasare a unui dosar al preşedintelui Klaus Iohannis, aşa cum susţinea ministrul Justiţiei. În context, deputatul liberal Raluca Turcan a spus că speră ca moţiunea pe Justiţie de marţi să fie votată de cât mai mulţi parlamentari, "astfel încât mesajul Camerei să fie unul cât se poate de clar: un vot de blam pentru acest ministru, slugă politică la comanda unui dublu condamnat, până în momentul de faţă, de controlare a Justiţiei". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel