Lazăr Comănescu susține independența și integritatea teritorială a Ucrainei

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a încurajat miercuri, la Bruxelles, continuarea eforturilor de reformă internă din Ucraina, salutând progresele obținute de autoritățile de la Kiev. Tototdată, a evocat contribuția României la implementarea diferitelor proiecte derulate de NATO în sprijinul acestui stat. 

Comănescu a reiterat susținerea "fără echivoc" a României pentru independența și integritatea teritorială a Ucrainei în interiorul granițelor sale recunoscute internațional, precum și pentru dezvoltarea dialogului politic și a cooperării practice între aceasta și Alianța Nord-Atlantică.

Totodată, în cadrul reuniunii miniștrilor de externe din statele membre NATO, dedicată unor reuniuni cu partenerii la care a participat și șeful diplomației române, a fost analizată situația politică și de securitate din Afganistan și rolul Alianței în acest context.

Astfel, precizează sursa citată, ministrul român al afacerilor externe a prezentat contribuția semnificativă a României la misiunea Resolute Support, evidențiind angajamentul pe termen lung al țării noastre față de Afganistan, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel