Lavinia Șandru s-a dus peste primarul Alen Coliban, revoltată că edilul din Brașov nu e interesat de Casa Imnului Național / foto

Lavinia Șandru i-a înmânat primarului o diplomă prin care să i se reamintească de faptul că rolul unui edil este de a lupta pentru urbea sa și pentru istoria ei.

Protestul a fost determinat de faptul că primarul Brașovului nu face nici cel mai mic efort pentru ca municipalitatea să cumpere casa în care a locuit Andrei Mureșanu, locuința în care au fost scrise versurile poeziei „Un răsunet”, care a devenit ”Deșteaptă-te, române!”, imnul de stat al României.

„Cred că este inadmisibil să nu miști un deget pentru a încerca să aduci în patrimoniul orașului unul dintre cele mai semnificative fragmente din istoria românilor. Proprietarii vor să vândă casa, iar ea ar trebui să intre astfel în proprietatea brașovenilor și, prin ei, în proprietatea românilor.

Să nu uităm faptul că poezia lui Andrei Mureșanu a fost cea care a răsunat în momentele grele. Brașovenii au cântat acest imn și în timpul revoltei anticomuniste din 15 noiembrie 1987 și în zilele Revoluției din 1989.

E important să vorbim despre imnul național, despre valorile naționale, într-un moment în care toată lumea se ferește să vorbească despre aceste valori. Toate popoarele lumii se mândresc cu valorile lor naționale. La fel, trebuie și noi să fim mândri de ale noastre”, a transmis Lavinia Șandru de la Brașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel