Lavinia Șandru, atac furibund la Ion Iliescu: La 85 de ani, v-ați gândit să faceți un bilanț?

Astăzi, pe 3 martie, Ion Iliescu împlinește 85 de ani. Cu această ocazie, jurnalistul Lavinia Șandru a lansat o serie de întrebări la adresa fostului președinte, sfătuindu-l pe acesta să facă un bilanț al faptelor sale.

Lavinia Șandru și-a explicat punctele de vedere marți seară, în emisiunea sa de la Realitatea, „Deschide Lumea”.

„Vă rog să mă credeți că din suflet vă spun și La mulți ani și multă sănătate și multă sănătate și soției dvs., ca să nu spună cineva că ne-am luat de familie, multă sănătate și să se bucure de dvs., sănătos, mulți ani de acum înainte.

Totuși, pentru că împliniți 85 de ani, nu v-ați gândit să vă faceți un bilanț? Cu bune și cu rele, nu doar cu bune! Vă rog frumos, nu doar cu bune! Vă rog frumos! Se împlinesc 25 de ani de la evenimentele din '89, eu nu le zic Revoluție, cum ziceți dvs., eu le zic evenimente. Știu că m-ați certat odată. Ați venit la mine în bancă atunci când eram în Parlament și m-ați certat de ce mi-am permis să spun că în '89 nu a fost revoluție. Îmi permit să spun în continuare că nu știm ce a fost în '89, dar mai mult ca sigur nu a fost Revoluție.

Citește și: Klaus Iohannis a convocat CSAT, de ziua lui Ion Iliescu. Care este ordinea de zi

Domnule președinte, când am spus bilanț, cu bune și cu rele, am vrut să vă fac să înțelegeți ce ați fost dvs. în România după '90, mă rog, și înainte de '90, dar mai ales după '90, și ce ați fi putut să fiți în România și pentru România după '90. Partea bună a lucrurilor pe care le-ați făcut puteți să o păstrați, să o spuneți într-o carte pe care să o mai scrieți. Dar este important să conștientizați și partea mai puțin bună a lucrurilor pe care le-ați făcut. Pentru că România suferă azi și datorită celor 12 cu încă patru, că nici când ați fost în opoziție nu ați fost departe de scena politică românească. Doisprezece plus patru ani în care dumneavostră ați avut posibilitatea să faceți tot, tot pentru ca România să arate altfel. Asta nu înseamnă că sunt mai puțin vinovați ceilalți doi președinți, Emil Constantinescu și Traian Băsescu. Nu! Dar de ziua lor o să le-o spun și lor, cum e ziua dvs.

Haideți să punem pe hârtie și lucruile mai puțin bune, pe care poate nu le-ați făcut direct, dar le-ați gestionat. Și o listă întreagă de oameni care fie fac, fie au făcut, fie vor face, cum îmi place mie să spun, cărare la DNA. Uitați-vă la toți, uitați-vă, pentru că i-ați crescut ca și cum ar fi fost copiii dvs. Nu e vinovat doar cel care face, e vinovat și cel care închide ochii și lasă să se întâmple acele lucruri”, a declarat aceasta la Realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel