EXCLUSIV  Lavinia Betea dezvăluiri despre Elena Ceaușescu: Comentau că are fundul prea jos...

Lavinia Betea, istoric, autor al cărții „Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu. Agenda tovarășei din 1989”, a povestit, la Interviurile DCNews, cum aveau grijă "tovarășii" să îi dea senzația primei femei în stat că este mai frumoasă decât alte oficialități străine.

Lavinia Betea apreciază că Elena Ceaușescu avea o stimă de sine mare și că nu avea cum să își dezvolte complexe. "Pot să spun că nu cred că a fost complexată. Stima de sine se formează prin comparație cu ceilalți, iar aceștia (nr. activiștii de partid) îi augumentau mereu stima de sine", povestește Lavinia Betea.

O comentau pe împărăteasa Iranului

Istoricul relatează faptul că persoanele din anturajul Elenei Ceaușescu se specializaseră în lingușiri și, deși nu era cazul, o complimentau indirect în mod frecvent pentru a-i crește stima de sine. "Îmi povestea Violeta Andrei, ceea ce nu mi-a spus Ștefan Andrei (nr. fost ministru în guvernele comuniste), cât de răi puteau să fie bărbații. Andrei și cu Burtică stăteau lângă Elena Ceaușescu și o comentau pe împărăteasa Farah. Că are fundul prea jos față decât ar trebui să îl aibă. De fapt ce făceau ei..., îi făceau niște complimente indirecte Elenei Ceaușescu. Vă dați seama cam ce părere putea să aibă ea despre sine când se gasea persuadată de acești oameni care excelau în arta influenței și în arta persuasiunii", a declarat Lavinia Betea.   

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel