Laurențiu Nistor (PSD Hunedoara), atac la Iohannis şi PNL

Mai multe blocaje cu efecte negative pentru societatea românească, de la investiţii în infrastructura de transporturi, programe de sănătate, până la atragerea de fonduri europene sau activitatea primăriilor, ar fi fost determinate de PNL şi preşedintele Klaus Iohannis prin faptul că moţiunea de cenzură a trecut de votul Parlamentului, susţine, într-un comunicat, preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor.

'Prima declaraţie a preşedintelui României, imediat după ce moţiunea de cenzură a trecut, a fost: 'Rezolvat!'. O declaraţie arogantă, o simplă bifă de agendă electorală, nimic despre români şi România. Pentru România însă 'rezolvat' înseamnă pierderi şi blocaje care ne afectează pe noi toţi şi pe care vă invităm să le analizaţi singuri', apreciază deputatul PSD, într-un comunicat de presă remis, marţi.

Potrivit acestuia, un prim efect are ca obiect blocarea investiţiilor în căi ferate, deoarece Guvernul nu poate semna un contract de 800 de milioane de euro pentru modernizarea tronsonului Braşov-Sighişoara, iar banii se vor pierde. De asemenea, Guvernul nu mai poate demara procedura de selecţie a unui partener privat pentru investiţia în Aeroportul Internaţional din Sudul Capitalei, deşi existau investitori din Emiratele Arabe şi din România care voiau să se implice, susţine Nistor.

Parlamentarul social-democrat afirmă că sunt blocate programele de sănătate destinate bolnavilor de cancer, diabet şi boli cardiovasculare, în lipsa unei rectificări bugetare de final de an. 'Pierdem fonduri europene în domeniul mediului. Dacă nu se semnează contractele de finanţare pe fonduri europene în perioada în care sunt deschise sesiunile, nu se vor putea depune cererile de finanţare, iar România va pierde banii europeni pe care îi are la dispoziţie. Iohannis şi PNL au 'Rezolvat'!', continuă Nistor. Acesta adaugă că România riscă să piardă 4,4 miliarde de dolari pentru că nu poate trimite martori la procesul cu Roşia Montană Gold Corporation. 'Aceşti martori din cadrul Ministerului Mediului nu pot fi audiaţi în procesul internaţional pentru că nu au mandat semnat de către ministru', se arată în comunicatul de presă.

'Copiii din centrele de plasament nu îşi pot primi sumele de bani majorate. Pentru aceştia Guvernul pregătise o creştere a sumelor alocate pe copil de la 28 de lei la 50 de lei (pentru cei între 7 şi 14 ani), respectiv până la 70 de lei (14-18 ani) şi la 100 de lei (18-26 ani). (...) Nu se pot recalcula pensiile pentru foştii angajaţii de la prospecţiuni geologice care au lucrat în subteran. Guvernul pregătise o Ordonanţă de urgenţă pentru ca aceştia să beneficieze de recalcularea corespunzătoare. Ordonanţa e scrisă şi urma să fie adoptată în următoarea şedinţă de guvern, care însă nu a mai avut loc', susţine deputatul social-democrat. Acesta reaminteşte şi că nu poate fi organizat examenul de rezidenţiat şi că 5.684 de absolvenţi nu pot să-şi continue pregătirea. 'Această procedură trebuia adoptată printr-un Ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al Muncii. Nu a putut fi aprobată procedura pentru că preşedintele nu a numit interimar la Educaţie', spune Nistor.

Parlamentarul PSD atrage atenţia şi asupra apariţiei unor disfuncţii pe piaţa de energie, dar şi în domeniul gazelor naturale, unde a scăzut producţia internă şi se impun importuri din afara ţării, la preţuri mai mari. 'A fost blocată activitatea primăriilor, a fost blocată activitatea agenţiilor, sunt blocaje ministeriale, veniturile şi pensiile românilor sunt şi ele ameninţate de tăieri. Klaus Iohannis a promis că va fi preşedintele tuturor românilor. Acesta este preşedintele tuturor românilor?', mai spune, în finalul comunicatului, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Hunedoara, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel