Evacuare Spital Foișor. Laura Vicol, plângeri penale împotriva lui Vlad Voiculescu și Stelian Ion: O să fac mult zgomot legal

Laura Vicol a depus astăzi mai multe plângeri penale. Avocata s-a arătat indignată de modul de desfășurare a transferului pacienților de la Spitalul Foișor. 

Așa cum a anunțat încă de vineri seara, din timpul evacuării spitalului Foișor, avocata Laura Vicol a depus astăzi mai multe plângeri penale. 

”În ceea ce privește dezastrul de la Spitalul Foișor, în momentul în care am văzut ce se întâmplă acolo vă spun sincer că nu numai eu, cred că o țară întreagă a plâns când a văzut că oamenii aceia aflați într-o stare deficitară. Politicienii sunt puși pe scaunele pe care stau și pentru care au fost aleși pentru a apăra oamenii și să facă bine oamenilor. Acești oameni trebuie protejați. Este de nepermis ca România să fie împărțită în oameni bolnavi de Covid și în oameni bolnavi dar nu de Covid. Dreptul lor la viață este mai puțin important? A fost absolut inuman ca în miezul nopții să scoți oameni bolnavi în vârstă, să-i bagi în portbagajele mașinilor pentru proasta gestionare a acestei nenorociri în mijlocul căreia ne aflăm de mai bine de un an de zile.

Pe cine vizează plângerile penale

Astăzi depun două denunțuri, primul îl vizează pe domnul ministru al Justiției, domnul Stelian Ion, care încalcă, cu rea credință spun eu, legea, iar al doilea îl vizează pe domnul Vlad Voiculescu, actual ministru al Sănătății, nu știu ce caută pe acel scaun pentru că nu a făcut absolut nimic pentru toată România și pentru domnul secretar de stat Raed Arafat. Consider că sunt făptuitori, se fac vinovați de săvârșirea a trei infracțiuni, desigur aceasta este opinia mea și din această cauză mă adresez și m-am îndreptat către organele legale competente pentru a cerceta acest lucru. Sunt vinovați pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, pentru vătămare corporală și pentru abuz în serviciu. Cine a greșit trebuie să plătească. Dacă domnul Voiculescu a spus prea mult zgomot politic, eu o să fac mult zgomot legal.

Plângere extinsă 

Mă gândesc să extind plângerea împotriva lui Vlad Voiculescu. Am înțeles că și-a permis să sune acei oameni care au fost efectiv dați afară, târâți din spital. Există o lege de protecție a datelor cu caracter personal. Nu mai bine suna la spitale? Oamenii aceia au nevoie de tratamente, de recuperare. Credeți că îi încălzește un telefon dat de ministru?”, a declarat Laura Vicol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel