EXCLUSIV  Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef european. Maria Grapini: Acest lucru este foarte straniu!

Loredana Brumă / 19 sep 2019 / 18:09 Salveaza PDF Comentarii
Kovesi
Kovesi

Laura Codruța Kovesi a fost votată procuror-șef european, în Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER). Contactată de DC News, Maria Grapini a comentat acest subiect.

"Eu respect votul, şi-au asumat ce au votat. Eu am informat, la momentul respectiv, că Laura Codruţa Kovesi a fost demisă de preşedinte. Nu se poate ca un preşedinte să demită o persoană, demiterea înseamnă clar că nu şi-a făcut treaba, şi să o propună într-o funcţie superioară. Pentru mine asta este foarte straniu, dar m-am obişnuit cu contrazicerile domnului Iohannis.

Dacă statele şi-au asumat, o să vedem ce o să spună atunci când vor să facă acea introducere a unei noi condiţionalităţi şi anume funcţionarea statului de drept pentru un nou cadru financiar. Ce mai pot să spună despre România, dacă este votată o persoană care are dosare penale şi care a fost demisă din funcţie. Şi-au asumat statele membre, vom vedea ce iese. Urmează negocierea cu Parlamentul. 

Vom vedea ce se întâmplă mai departe şi cu soluţionarea dosarelor doamnei Kovesi. Din punctul meu de vedere, nu este un exemplu bun pentru statele membre", a spus Maria Grapini pentru DC News.

Ce beneficii aduce numirea lui Kovesi României? 

 

Europarlamentarul consideră că numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european nu are ce să aducă bun României. 

"Trebuie să înţelegem că procurorul şef nu are atribuţii foarte mari pentru că fiecare stat îşi numeşte un procuror. Practic, nu decide procurorul şef, ci procurorii numiţi de statele membre.

Nu se pune problema ce câştigă România cu asta. Ar fi putut câştiga ca imagine, dacă era o persoană imaculată. Fiind o persoană cotroversată, evident că vor fi păreri pro şi contra. Nu văd ce am putea câştiga prin asta", a mai spus Maria Grapini pentru DC News. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27