Laura Codruța Kovesi, revocare. Zi decisivă la CCR

Astăzi este zi decisivă pentru șefa DNA Laura Codruța Kovesi. 

Curtea Constituțională va anunța termenul în care va da un răspuns sesizării făcute de Guvern față de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe Kovesi.

Sesizarea făcută de ministrul Justiției și avizată de premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Curtea Constituţională pe 23 aprilie.

[citeste si]

Documentul prezintă argumentele Guvernului în favoarea ideii că președintele Klaus Iohannis ar fi obligat să semneze cererea de revocare a procurororului general, nu doar să ia act de ea.

”La jumătatea lunii februarie, ministrul Justitiei mi-a trimis o propunere de revocare a procurorului şef al DNA, împreună cu raportul activităţii manageriale a DNA. După cum probabil vă aminţiţi, după ceva timp, la mijlocul lunii martie, mi-a fost înaintat şi avizul CSM, care a ajuns la cu totul altă concluzie decât a domnului ministru. Avizul CSM a fost unul negativ. El nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adiţional, chiar dacă avizul nu obligă, el în niciun caz nu poate fi ignorat. Costat deci că, în analiza aceloraşi acţiuni sau inacţiuni şi în aplicarea aceloraşi texte legale, două autorităţi ale statului, respectiv ministrul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii, ajung la concluzii diametral opuse”, a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel