Laszlo Tokes știe ce trebuie să facă UE cu banii acordați pentru primirea premiului Nobel

tokes_laszlo
tokes_laszlo

Uniunea Europeană poate să nu se mai gândească la destinația banilor primiți în urma câștigării premiului Nobel pentru Pace 2012, deoarece europarlamentarul Laszlo Tokes a susținut, miercuri, că acele fonduri ar trebui utilizate "în scopuri minoritare".

"Am venit să particip la Congresul PPE. Avem nevoie de o Europă care a fost laureată cu Premiul Nobel. Cred că PPE are o contribuţie importantă în această distincţie, tot la fel adaug că şi minorităţile au contribuţia lor esenţială în proiectul de pace, ceea ce înseamnă Europa unită. Şi chiar de aceea aş propune de la bun început ca suma respectivă acordată cu Premiul Nobel să fie utilizată în scopuri minoritare", a spus Laszlo Tokes, miercuri, pe holurile Parlamentului, înainte de lucrările Partidului Popular European, citează Mediafax.

De asemenea, europarlamentarul a adăugat că România nu va reuşi să iasă din criză dacă nu se va face descentralizarea şi regionalizarea ţării, arătând că Partidul Popular Maghiar din Transilvania va candida la alegerile parlamentare.

În aceeași intervenție, Laszlo Tokes a comentat și discursul liderului UDMR Kelemen Hunor la Congresul PPE: "E păcat că domnul Hunor Kelemen vorbea preşedintelui PPE despre divizarea ungurilor. Democraţia, pluralismul democratic nu înseamnă divizare. Ce ar spune românii dacă s-ar contesta pluralitatea, pluripartitismul politicii româneşti", a adăugat europarlamentarul.

La sfârșitul săptămânii trecute, Uniunea Europeană a primit Premiul Nobel pentru Pace 2012 pentru şase decenii de acţiuni de reconciliere şi unificare. Fiind singurul premiu acordat de Norvegia, conform cerinței lui Alfred Nobel, Comitetul norvegian pentru Nobel a anunțat, vineri,  că premiul Nobel pentru Pace a fost acordat Uniunii Europene, care a transformat un continent aflat în război într-un continent al păcii, a anunţat Comitetul norvegian pentru Nobel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel