Tokes - Iohannis, rugăminte ca de la maghiar la compatriot sas

Laszlo Tokes i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să lupte pentru protejarea statului de drept "împotriva antimaghiarismului de sorginte național-comunistă".

Laszlo Tokes i-a adresat o rugăminte președintelui Klaus Iohannis rugămintea de a lua măsuri petru ca maghiarii din Ardeal să nu ajungă să aibă "soarta germanilor din Transilvania".

"Domnule Președinte! Primiți sincerele mele considerațiuni pentru faptul că săptămâna trecută la întâlnirea de vârf de la Bruxelles ați luat poziție față de migrația ilegală și comerțul cu oameni, iar acasă v-ați manifestat hotărât împotriva corupției și pentru protejarea statului de drept din România. În interesul viitorului Europei vă rog ca, unindu-vă forțele cu Ungaria și cu grupul de la Visegrád, să veniți în apărarea valorilor europene, a identității noastre creștine europene și a suverenității națiunilor noastre.

Ca maghiar din Ardeal vă rog pe D-voastră, pe compatriotul meu german – sas –, ca în perioada centenarului țării noastre să protejați statul de drept nu numai împotriva corupției, ci și împotriva antimaghiarismului de sorginte național-comunistă, ca nu cumva să avem și noi soarta germanilor din Transilvania, alungați de dictatura ceaușistă de pe pământul lor de baștină!" se arată în comuncatul europarlamentarului Laszlo Tokes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel