Laszlo Tokes a fost decorat din nou

Laszlo Tokes a pierdut Steaua României în grad de cavaler, din decizia lui Klaus Iohannis. I-o dăduse Traian Băsescu, în 2009, pentru meritele sale în Revoluția din 1989. Președintele Klaus Iohannis a luat decizia după ce ÎCCJ a respins recursul europarlamentarului la hotărârea prin care Curtea de Apel București confirma, în 2014, legalitatea măsurii de retragere a distincției. 

Laszlo Tokes nu a rămas însă nedecorat. Agenția de presă MTI care citează o decizie publicată în Monitorul Oficial (Magyar Kozlony) scrie că Laszlo Tokes a fost decorat cu Ordinul de Onoare al Ungariei. Motivele acordării distincției sunt similare cu cele ale decorării cu Ordinul Steaua României în 2009, potrivit Agerpres. 

Ordinul de Onoare al Ungariei i-a fost acordat de către președintele Janos Ader, la propunerea premierului Viktor Orban, și "recunoaște curajul, demnitatea umană și meritele lui Tokes în declanșarea Revoluției de la Timișoara care a condus la căderea dictaturii comuniste și a deschis drumul către libertate pentru România și maghiarii din Transilvania în 1989", mai notează MTI.

[citeste si]    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel