Laszlo Tokes a fost decorat din nou

Laszlo Tokes a pierdut Steaua României în grad de cavaler, din decizia lui Klaus Iohannis. I-o dăduse Traian Băsescu, în 2009, pentru meritele sale în Revoluția din 1989. Președintele Klaus Iohannis a luat decizia după ce ÎCCJ a respins recursul europarlamentarului la hotărârea prin care Curtea de Apel București confirma, în 2014, legalitatea măsurii de retragere a distincției. 

Laszlo Tokes nu a rămas însă nedecorat. Agenția de presă MTI care citează o decizie publicată în Monitorul Oficial (Magyar Kozlony) scrie că Laszlo Tokes a fost decorat cu Ordinul de Onoare al Ungariei. Motivele acordării distincției sunt similare cu cele ale decorării cu Ordinul Steaua României în 2009, potrivit Agerpres. 

Ordinul de Onoare al Ungariei i-a fost acordat de către președintele Janos Ader, la propunerea premierului Viktor Orban, și "recunoaște curajul, demnitatea umană și meritele lui Tokes în declanșarea Revoluției de la Timișoara care a condus la căderea dictaturii comuniste și a deschis drumul către libertate pentru România și maghiarii din Transilvania în 1989", mai notează MTI.

[citeste si]    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel