Laszlo Attila (UDMR), despre Sorina Pintea: Sunt foarte REVOLTAT. Cu scuzele de rigoare, trebuie să povestesc tot

Senatorul UDMR și preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Laszlo Attila, a făcut dezvăluiri despre Sorina Pintea.

”Sunt foarte revoltat. Cu scuzele de rigoare, trebuie să vă povestesc tot. Vorbim de un caz diagnosticat în august 2019, tratat la mai multe instituții din București, cu internări de o zi. În mod normal, tratamentul se acordă în condiții de spital. Sorina Pintea, la momentul respectiv, a refuzat să se interneze pe o perioadă mai lungă și și-a continuat activitatea la minister. Starea sa de sănătate s-a agravat în cursul lunii noiembrie după căderea Guvernului. Stresul este cel care agravează evoluția bolii.

A fost o perioadă când Sorina Pintea nu a mai apărut în public pentru că tratamentul pe care îl urma era destul de dur cu repercusiuni neplăcute. După trei săptămâni, când medicii au reușit să o stabilizeze, în continuare mergea la serviciu, i se administra tratamentul specific și s-a ajuns la această situație. Nu vorbim de un caz cu un diagnostic necunoscut. Este arhicunoscut. În condiții de stres, există riscul ca boala să se agraveze, am mai zis. Sunt niște simptome neurologice extrem de grave care trebuie observate în condiții de spital”, a zis Laszlo Attila la Antena 3.

Boala de care suferă Sorina Pintea poate duce la deces

În toamna anului 2019, a primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline. Maladia de care suferă Sorina Pintea se numește dermatomiozită.

Este o boală gravă și foarte rară  

Dermatomiozita este o boală rară, caracterizată de slăbiciune musculară şi miopatie inflamatorie, adică inflamarea muşchilor, care determină apariţia unor iritaţii la suprafaţa pielii. Boala poate afecta atât adulţii, cât şi copiii (cu vârsta între 5 şi 15 ani), dar este mai comună în cazul femeilor cu vârsta între 40 şi 60 de ani. Deşi nu există un tratament curativ pentru această afecţiune, simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul anumitor medicamente sau prin fizioterapie. Boala este atât de gravă încât se poate ajunge la moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel