Laserul de la Măgurele, vedeta EXPO-2017, 5 milioane de vizitatori

Expoziţia Internaţională EXPO Astana 2017, cu tema 'Energia viitorului', va debuta sâmbătă, iar organizatorii estimează că evenimentul va atrage peste cinci milioane de vizitatori din întreaga lume, potrivit site-ului oficial al expoziţiei.

Expoziţia reuneşte peste 110 de ţări participante. Evenimentul se va derula în perioada 10 iunie - 10 septembrie 2017. Capitala Kazahstanului, Astana, a fost selectată în 2012 pentru a fi gazda expoziţie internaţionale din acest an de către membrii Biroului Internaţional pentru Expoziţii.

17 şefi de stat şi de guvern, parlamentari şi miniştri sunt aşteptaţi la deschiderea Astana EXPO-2017 17 şefi de stat şi de guvern, parlamentari şi miniştri ar urma să participe la ceremonia de deschidere a Astana EXPO-2017, potrivit ministrului de Externe din Kazahstan, Kairat Abdrakhmanov, transmit Itar-TASS şi Kazinform. Printre personalităţile care vor lua parte la ceremoniile din capitala Kazahstanului se află Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, preşedintele Chinei, Xi Jinping, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, premierul luxemburghez Xavier Bettel, şeful statului ceh, Milos Zeman, premierul Indiei, Narendra Modi, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, alţi lideri importanţi din Afganistan, Mongolia, Uzbekistan, Pakistan, Tadjikistan, Belarus şi Kârgâzstan. Laserul de la Măgurele - mândria României România va amenaja un pavilion de 370 de metri pătraţi în cadrul expoziţiei, unde va promova, prin companii autohtone, soluţii inovative pentru încălzire sau eficienţă energetică.

Proiectul laserului ELI-NP de la Măgurele va fi elementul central al pavilionului ţării noastre la Expo Astana 2017. Aceasta deoarece proiectul ELI-NP de la Măgurele este cea mai importantă investiţie în cercetarea românească din ultima jumătate de secol, care evidenţiază tradiţia română în ştiinţa şi tehnologia laser. Prin sloganul 'Energy of Light', pavilionul va prezenta România drept o ţară a inovaţiei şi invenţiilor.

Astăzi, energia curată, obţinută din surse regenerabile, este cea mai promiţătoare. Aşa explică organizatorii alegerea conceptului pentru acest an al EXPO Astana 2017 - 'Energia viitorului'. Aceasta pentru că 'este nevoie să fim mai blânzi cu mediul înconjurător, să ne aplecăm mai des asupra măsurilor de eficientizare a consumului şi să ne schimbăm obiceiurile în acest sens'. Gama de energii curate este largă: de la producţie pe bază de vânt, soare, biomasă şi aşa mai departe, la metode de transport şi distribuţie fără pierderi şi terminând cu un consumator responsabil, care investeşte în tehnologie nouă cu consum scăzut. EXPO Astana 2017 îşi propune să aducă laolaltă cei mai mari jucători din acest domeniu, cu cele mai recente tehnologii şi idei promovate de aceştia. Experţii de talie mondială care se vor întâlni la Astana în cele 93 de zile ale evenimentului, liderii şi factorii de decizie vor discuta cum să facă din energia verde cel mai important trend al următoarelor decenii.

Dacă România va introduce cel mai rapid laser din lume, Thailanda va prezenta tehnologii de energie regenerabilă care utilizează deşeuri agricole. Germania va arăta vehicule electrice de ultimă generaţie şi case inteligente care generează mai multă energie decât consumă. Elveţia va oferi locuinţe prietenoase cu mediul care utilizează noile tehnologii. China va prezenta istoria dezvoltării energetice a ţării cu ajutorul unor tehnici interactive 3D şi un 'soare artificial' - un model de reactor de fuziune nucleară, în timp ce Coreea de Sud va arăta reţele inteligente, vehicule care se alimentează cu celule şi soluţii avansate de economisire a energiei. Alte ţări, cum ar fi Olanda, vor oferi proiecţii 3 D, tehnologii 3D şi efecte sonore care vor spune povestea tehnologiile sale şi ale inovaţiilor de ultimă generaţie. Marea Britanie va introduce 'grafene', un material al viitorului care ar putea schimba semnificativ metodele de generare şi consum a energiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel