EXCLUSIV  Laser Valley în Sectorul 5. Daniel Florea: Dezvoltarea urbană aferentă laserului de la Măgurele, în sectorul nostru

Florin Răvdan / 01 noi 2019 / 11:07 Salveaza PDF Comentarii

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a declarat că dezvoltarea urbană aferentă laserului de la Măgurele ar trebui să aibă loc în Sectorul 5 al Capitalei, deoarece aici există şi infrastructura necesară, dar şi un teren liber pe care se poate construi o aşa numită "Laser Valley". 

"Vreau să anunţ un lucru foarte important şi revin acum la înfrăţirea cu oraşul din Israel, unde se produc toate chip-urile Intel pentru toate calculatoarele din lume, şi despre înfrăţirea cu Beijing. Cea mai mare facilitate laser din lume, de la Măgurele, trebuie să beneficieze de o dezvoltare la nivelul celor 500 de milioane de euro investiţi în ultima vreme, cât mai ales la nivelul a celor 22.000 de specialişti care vor lucra acolo.

În condiţiile în care Măgurele este un oraş de 9000 de locuitori, este clar că toate dezvoltarea urbană aferentă laserului de la Măgurele trebuie să se facă în Sectorul 5 care beneficiează şi de infrastuctură, dar şi de 400 de ha de teren liber în acea zonă. Am obţinut, în 2018, un memorandum de la Guvern prin care acea zonă să se numească Laser Valley", a spus Daniel Florea, primarul Sectorului 5. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26