Lasă-ți copilul să meargă desculț. Beneficiile te vor convinge

Cercetători germani au dovedit că mersul desculț are numeroase beneficii pentru dezvoltarea fizică a copiilor. Mergând fără încălțăminte, copilul își poate îmbunătăți echilibrul și capacitățile fizice. 

Cum ar fi dacă la orele de sport de la școală copiii ar veni fără încălțăminte? Un nou studiu, publicat în Pediatrics, demonstrează că dezvoltarea motrică a copiilor și adolescenților se îmbunătățește semnificativ atunci când practică activități fizice cu picioarele goale. 

„Mersul desculț este considerat un act natural, iar utilizarea pantofilor a fost considerată mult un factor care influențează sănătatea picioarelor și dezvoltarea motrică”, explică într-un comunicat prof. Astrid Zech, de la Universitatea din Jena (Germania). 

În total, 385 de copii din Africa de Sud și 425 de copii din Germania au participat la studiu. Au fost selectați copii din aceste țări pentru a reprezenta celor două stiluri de viață: copiii din Africa merg frecvent cu picioarele goale, în timp ce copiii din Germania poartă mai tot timpul pantofi, inclusiv în casă. Copiii au fost grupați pe trei categorii de vârstă: 6-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani. 

Cercetătorii au evaluat echilibrul copiilor, capacitatea de a sări și performanțele într-un sprint de 20 de metri. 

Cele mai multe beneficii între 6 și 10 ani

Rezultatul: copiii care obișnuiesc să meargă frecvent desculți au înregistrat scoruri mult mai bune la testele fizice decât cei care poartă încălțăminte. Aceste diferențe au fost observate în toate grupurile, dar cu precădere în categoria 6-10 ani.

Pentru echipa de cercetare, acest studiu ar putea încuraja școlile să implementeze programe de sport în care copiii să fie desculți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel