Urmărește emisiunea live


Lance Armstrong, deposedat de ... carieră!

lance armstrong dc
lance armstrong dc

Rutierul Lance Armstrong a fost deposedat de toate titlurile câştigate din 1998 până în prezent şi a fost radiat pe viaţă din ciclismul profesionist, a anunţat vineri Agenţia Americană Antidoping (USADA). 

Ciclistului american i-au fost luate toate rezultatele sportive din carieră, inclusiv cele şapte titluri consecutive câştigate la Turul Franţei. Directorul general al USADA, Travis Tygart, a făcut joi un preaviz pentru ceea ce avea să se întâmple în zilele următoare. Anunţul a fost făcut  după ce  Armstrong a declarat că renunţă la lupta judiciară cu USADA, care-l acuza de dopaj de-a lungul carierei sale. Ciclistul care joi şi-a susţinut încă o dată nevinovăţia, a luat această decizie după ce tribunalul federal din Austin, Texas, i-a respins luni, recursul împotriva agenţiei antidoping, dându-i mână  liberă acesteia să continue ancheta ce-l viza pe sportivul de 40 ani.

"Astăzi, întorc pagina. Nu mă voi mai ocupa mult timp de această chestiune, în circumstanţele date. Mă voi consacra muncii pe care am început-o înainte de a câştiga Turul Franţei: să-i ajut pe oamenii şi familiile afectate de cancer", a declarat Armstrong pe contul său de Twitter. Rutierul consideră că USADA nu este în măsură să-l cerceteze şi că drepturile sale constituţionale i-au fost încălcate. Prin urmare, Armstrong a cerut un arbitraj în justiţie. Acesta a declarat că situaţia curentă nu i-a adus decât greutăţi şi a venit timpul să-i pună capăt. "Vine un moment în în viaţa fiecăruia când trebuie să spună «este de ajuns». Pentru mine acest moment a venit. Povara pe care această situaţie o reprezintă pentru familia mea, pentru munca mea, pentru fundaţia mea m-a adus unde sunt astăzi, să terminăm cu prostiile astea," a explicat americanul.

Performanţă şi suspiciune

USADA a primit în iunie dezlegare din partea unui comitet format din experţi independenţi pentru a-i pune oficial sub acuzare pe Lens Armstrong şi pe cinci colaboratori ai săi. Disputa dintre ciclist şi agenţia americană are o istorie lungă, cea din urmă acuzându-l pe ciclist că a folosit încă din 1986 substanţe interzise, printre care steroizi şi EPO ( eritropoietina -hormon răspunzător de diferenţierea şi de proliferarea globulelor roşii. - n.r).

Patru ciclişti ce au participat la ediţia din 2012 a Turului Franţei, foşti coechipieri ai lui Lance Armstrong, au recunsocut că s-au dopat şi vor fi suspendaţi începând de la finalul sezonului de Agenţia Americană Antidoping. Americanii George Hincapie (BMC), Levi Leipheimer (Omega Pharma), Christian Vande Velde şi David Zabriskie (ambii de la Garmin) vor fi suspendaţi şase luni, începând cu finalul sezonului, după ce au recunoscut că au folosit substanţe interzise şi au depus mărturie împotriva recordman-ului absolut al Turului Franţei, Lance Armstrong. În luna februarie, justiţia americană a renunţat la o anchetă deschisă în urmă cu doi ani la Los Angeles, în care Armstrong şi alţi ciclişti americani au fost cercetaţi, pentru a se stabili dacă s-au dopat în perioada în care au concurat pentru US Postal. USADA a anunţat atunci că îşi va continua  propriile investigaţii.

După ce a câştigat toate ediţiile competiţiei franceze de ciclism din 1999 până în 2005, americanul s-a restras în anul câştigării primului titlu. După ce a revenit în circuitul profesionist în 2009, a urmat o altă retragere în 2011. După ce a renunţat la ciclism, Armstrong se dedicase practicării triatlonului.

Sportivul care a câştigat multiple distincţii importante de-a lungul carierei, a fost diagnosticat cu cancer testicular în 1996. După o luptă de doi ani împotriva bolii care i se extinsese la plămâni, abdomen şi creier, Armstrong a fost declarat sănătos şi şi-a început antrenamentele pentru revenirea la sportul de performanţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel