Lance Armstrong ar putea rămâne fără toate titlurile din carieră

Lance Armstrong
Lance Armstrong

Ciclistul american Lance Armstrong, câştigător de şapte ori al „Turului Franţei”, ar putea pierde toate titlurile din cauza acuzaţiilor de dopaj.

Agenţia antidoping din SUA (USADA) l-a ameninţat pe Armstrong că, dacă nu se va supune testelor sale, îi vor fi retrase toate titlurile. Ciclistul spune că, din 1999, când a câştigat prima oară „Turul Franţei”, s-a supus la mii de teste antidoping, iar niciunul nu a dovedit că ar fi luat substanţe interzise. Acum, însă, Armstrong a declarat că renunţă să mai lupte contra USADA, sugerând că ar putea pierde cele şapte titluri.

USADA susţine că, încă din 1996, Armstrong a folosit substanţe interzise, cum ar fi steroizi, dar şi tehnici nepermise, cum ar fi transfuziile sangvine, pentru a-şi îmbunătăţi performanţele.

Armstrong s-a retras din circuitul profesionist în 2011, iar procesul intentat de USADA a fost închis în februarie anul acesta. Totuşi, agenţia a anunţat în iunie că are noi probe contra ciclistului, printre care s-ar afla şi mai multe scrisori în care Armstrong ar vorbi cu coechipierii despre un „sistem complex de dopaj”.

Armstrong spune că nu va mai încerca să se apere, indiferent de consecinţe, pentru că majoritatea oamenilor ştiu deja că el este un „erou persecutat” şi nu un „escroc”.Iniţial, ciclistul spusese că USADA nu are dreptul să-i „şteargă” titlurile, dar directorul agenţiei a precizat că acest drept există. În plus, USADA i-ar putea interzice lui Armstrong să mai ocupe vreodată o poziţie în sportul profesionist, scrie Thestar.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel