La Cluj, delegații pentru Congresul PNL, aleși "la mustață"

Emil Boc, printre cei care a elaborat lista delegațiilor la Congresul PNL
Emil Boc, printre cei care a elaborat lista delegațiilor la Congresul PNL

PNL Cluj va trimite, sâmbătă, la Congresul de la Romexpo 180 de delegați, care au fost aleși printre alții și de primarul Emil Boc.

Lista de delegați PNL Cluj a fost întocmită cu mare atenție, foarte târziu și total netransparent, precizează media9.ro.

Sunt nouă consilieri județeni care nu apar pe lista de 180 de delegați care vor vota sâmbătă pentru președintele PNL. Nouă din 18, jumătate deci. Prima impresie: cum vii tu, PNL, anul trecut, să îmi spui că ai cei mai competenți candidați la alegerile locale, iar jumătate dintre aleși nu sunt capabili nici măcar să voteze pentru președinte?

De pe liste absentează și 11 primari, în condițiile în care PNL are 51 de primari în județul Cluj.

“Toți primarii au avut opțiunea de a fi pe listă, dar unii au nunți programate și nu pot veni. Celelalte persoane au fost propuse de președinții de birouri politice locale”, a explicat, pentru sursa citată, președintele organizației județene, Daniel Buda.

 

Vezi și: Congres PNL. Diana Tache: Există doar două variante / VIDEO

 

În ceea ce îi privește pe primari, posibil să fie corect. I-am prins la telefon pe unii dintre ei. Un edil șef are probleme cu soția, internată în spital, altul merge la nuntă la Hunedoara, altul a promis că oficiază o nuntă weekend-ul ăsta etc.

Cu consilierii județeni nu e așa de simplu. Gheorghe Bălaj, Călin Tuluc, Angela Marchiș, Alin Popovici, Gheorghe Călătan, Ionuț Rusu, Lucian Cordiș, Bashar Molhem, Violeta Mureșan sunt în afara listei. “Chiar dacă Tișe a anunțat public că îl susține tot pe Florin Cîțu, el a rămas în relații reci cu Daniel Buda și Emil Boc, cei care au elaborat lista. Probabil de aceea i-au scos pe cei de care nu erau siguri. Miza e cât carul, pentru Cluj e ori la bal, ori la spital. Dacă va câștiga alegerile Orban, Clujul va fi mai rău decât pe vremea PSD. Orban se va răzbuna crunt”, a comentat un liberal.

 

Klaus Iohannis, la Congresul PNL

 

'Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (...) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis', a declarat președintele Klaus  Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat că întotdeauna au existat curente diverse în PNL care s-au tranşat după alegerile interne, fie prin alinierea în spatele câştigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel