La ce poți utiliza zațul de cafea

cafea
cafea

Zațul de cafea are multe beneficii. Iată câteva metode de refolosire a acestuia.

Zațul de cafea este bun pentru piele și păr, ajută la combaterea mirosurilor neplăcute și a dăunătorilor din grădină și înlocuiește multe produse de îngrijire a casei, conform lifehacker.com.

Îngrășământ pentru flori

Cafeaua adaugă aciditate solului și respinge dăunătorii.

Zațul de cafea este un bun fertilizator pentru plante. Este potrivit pentru pomii fructiferi și flori: trandafiri, azalee, rododendroni, hortensii și camelii. 

Eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider

Cafeaua va elimina toate mirosurile neplăcute din interiorul frigiderului și va înlocui bicarbonatul de sodiu care este folosit în mod normal în acest scop. Cafeaua preparată uscată este ideală pentru dezodorizarea frigiderului. Se toarnă zațul într-un borcan de sticlă și se pune pe unul dintre rafturi. 

Mască anti-celulită sau pentru păr

Cofeina îmbunătățește circulația sângelui și elimină excesul de lichid din organism. Această proprietate îl face util în lupta împotriva celulitei.

Pentru o mască terapeutică, amestecați zațul de cafea cu ulei de măsline, vin sau ulei de ghimbir. Amestecul trebuie aplicat pe zonele problematice ale corpului și masat prin mișcări circulare cu o perie sau un burete.

Scrub natural pentru față și corp din zaț de cafea

Ar trebui adăugat puțin ulei de măsline, deoarece acesta hrănește și hidratează pielea. În plus, uleiul va face consistența exfoliantului mai blândă și mai moale, fără a-i compromite proprietățile exfoliante. Exfoliantul de cafea este, de asemenea, recomandat înainte de a merge la plajă sau la solar.

VEZI ȘI: Amestecul de bicarbonat de sodiu cu cafea, un truc ieftin de frumusețe. Cum prepari amestecul și cum îl utilizezi

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune cu multe utilizări, dar atunci când este amestecat cu puțină cafea devine un truc de frumusețe care te ajută să faci economie. 

Un truc de frumusețe eficient și ieftin are la bază amestecul de cafea și bicarbonat de sodiu. În mod neașteptat, combinația dintre cele două ingrediente aduce rezultatele mult dorite de domnișore, dar cu mult mai puțini bani decât suma pe care o scot din buzunar atunci când apelează la alte metode, conform Spynews.

Amestecul de bicarbonat de sodiu cu cafea, un truc ieftin de frumusețe

Majoritatea femeilor își doresc să încetinească creșterea părului și să-și subțieze firul de păr, iar pentru a obține rezultate în acest sens trebuie să plătească sume considerabile, dacă apelează la soluțiile din comerț sau din saloane. Totuși, ele pot scăpa de această problemă dacă apelează la un truc ce are la bază două ingrediente banale, pe care le găsești în orice casă: bicarbonatul de sodiu și cafeaua.

Atunci când amestecul de bicarbonat de sodiu cu două linguri de cafea este aplicat pe piele ajută la încetinirea creșterii părului de pe corp. Totodată, combinația dintre cele două ingrediente poate slăbi rădăcina părului, astfel că, în timp, nu se va mai vedea atât de inestetic odată cu creșterea sa.

Calitatea cafelei nu este relevantă. Cu orice tip vei obține o piele mai sănătoasă și radiantă. Atât bicarbonatul, cât șii cafeaua au proprietăți de exfoliere excelente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel