Urmărește emisiunea live


La cât a ajuns suma împrumutată de Ministerul Finanţelor

Florin Cițu  Foto: Crișan Andreescu
Florin Cițu Foto: Crișan Andreescu

Suma împrumutată de Ministerul Finanţelor în lei, în noiembrie, de la băncile de pe piaţa locală a ajuns la 7,86 mld. lei, cu 55,4% peste programul de împrumuturi pentru această lună.

Ministerul Finanţelor s-a înţeles cu băncile la licitaţiile cu titluri de stat în lei, împrumutând în noiembrie mai mult cu 2,8 mld. lei faţă de nivelul programat. Pentru luna noiembrie Trezoreria Statului avea planificate împrumu­turi de pe piaţa internă de peste 5 mld. lei.

Însă, la licitaţia pentru titluri de stat în euro de pe piaţa locală din noiembrie, cererea băncilor a fost mai mult decât dublă faţă de nivelul pro­gra­mat, dar Ministerul Finanţelor nu a împru­mutat nicio sumă în condiţiile în care nu s-a înţeles cu băn­cile în privinţa dobânzii, considerând nivelul inacceptabil.

Eşecul licitaţiei în euro pe piaţa in­ternă venea după ce în aceeaşi săptămână Ministerul Finan­ţe­lor ie­şise pe pieţele externe şi împru­muta­se 2,5 mld. euro, la a patra emisiune de bonduri externe din 2020.

Împrumuturile totale ale sta­tului prin bonduri externe din 2020 sunt de 8,8 mld. euro şi 3,3 mld. dolari.

De pe piaţa internă, de la înce­pu­tul anului până acum, Ministerul Finanţelor a îm­pru­mutat aproape 2,3 mld. euro. La finalul lunii oc­tom­brie statul a luat de la băncile locale suma re­cord de aproape 1,65 mld. euro, cea mai mare va­loa­re la o singură emisiune de titluri în euro pe intern, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel