EXCLUSIV  L-am întrebat pe Liviu Pleșoianu cu ce se ocupă acum după ce nu a mai prins un loc în Parlament

Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu

L-am întrebat pe Liviu Pleșoianu unde lucrează acum, cu ce se ocupă mai exact, după ce nu a mai prins un loc în Parlament. Ne-a spus că se ocupă cu ”aprinderea Luminii”.

Liviu Pleșoianu a decis să candideze, alături de Șerban Nicolae și alți politicieni renumiți sub listele Partidului Ecologist Român la alegerile parlamentare din decembrie 2020. Acesta a ocupat primul loc în lista pentru Camera Deputaților în circumscripția București. În urma afișării rezultatelor, Partidul Ecologist Român nu a fost eligibil pentru poziția de partid parlamentar.

L-am contactat pe Liviu Pleșoianu pentru a afla cu se ocupă acum.

DC News: Veți continua în politică după încheierea mandatului de parlamentar? Dacă da, în ce formațiune politică doriți să vă înscrieți sau veți activa independent? Dacă nu, vă îndreptați într-un alt domeniu de activitate?

Pentru mine, nu a fost vorba niciodată despre politică, cel puțin nu în sens clasic. Nu mă pot întâlni cu nimeni în planul politicii clasice, adică al acelei îndeletniciri menite să servească interese şi să lege doar amiciţii contextuale. Mă pot întâlni doar cu oameni care se ştiu sau măcar se intuiesc a fi mult mai mult decât societatea actuală le permite să afle. Pentru că doar astfel de oameni îi pot ajuta cu adevărat pe ceilalţi. a spus Pleșoianu.

Doar un om care se cunoaşte şi respectă pe sine ca fiinţă spirituală, ca ființă profundă îi poate ajuta şi pe ceilalţi să deschidă ochii. Se închide un ciclu de cinci ani, de când destinul meu a fost să câștig acel concurs, pentru a avea astfel ocazia de a-i vorbi poporului meu despre propriul său Destin. După 6 Decembrie, un alt ciclu s-a deschis. a menționat Pleșoianu.

În politică sau în afara politicii, ceea ce fac eu este să propun şi să lucrez pentru crearea unui cadru social în care omul să se poată dezvolta ca OM! Acesta este lucrul esenţial, aceasta este singura modalitate reală prin care putem ajunge să schimbăm cu adevărat lumea în bine. Altminteri, vom continua să alergăm pe loc, precum şoarecele în eterna roată! a declarat Liviu Pleșoianu.

DC News: Ce așteptări aveți de la viitorul Guvern (indiferent de cum va fi compus) și de la viitorul Parlament? Credeți că România se îndreaptă într-o direcție bună?

Cum să răzbată ceva pozitiv din toate grupurile şi instituţiile unde se întâlnesc şi vorbesc doar umbre ale oamenilor, doar fiinţe care sunt, în cel mai bun caz, doar pe jumătate acolo!? Cine nu este interesat de cunoaşterea profundă a lumii, a universului şi a fiinţei omeneşti nu ar trebui niciodată să îşi propună să devină politician! Cum să crezi că îi poţi reprezenta pe oameni câtă vreme nu îţi propui să desluşeşti mai întâi taina, misterul fiinţei omeneşti!? Pe cine vei reprezenta dacă preocupările tale zilnice nu includ şi cunoaşterea omului profund din tine şi din cel pe care vrei să-l reprezinţi? a spus Pleșoianu.

Reforma societăţii nu poate surveni (se vede bine asta, deja, de decenii) ca efect al acţiunilor specialiştilor, tehnocraţilor, în măsura în care acei specialişti, acei tehnocraţi nu văd dincolo de specialitatea lor sau de ultraspecializarea lor. Ceea ce îi lipseşte societăţii actuale este perspectiva, privirea de ansamblu, profunzimea. Degeaba schimbăm, la câţiva ani, un program politic cu alt program politic, un model economic cu alt model economic. Dacă în spatele acestor modele şi programe nu se găseşte nimic ca rezultat al activităţii spiritului omenesc, dacă nimic nu urcă din profunzimi pentru a ajuta suprafaţa să prospere, dacă, altfel spus, nu avem o rădăcină solidă, atunci eşecul e ca şi asigurat! a arătat Pleșoianu.

Poporul român, în acord cu propriul destin, ar trebui să fie acel popor care să ofere lumii celei mari un cadru pentru înţelegere reciprocă, pentru acţiune concertată, pentru adevărata fraternitate omenească. Tocmai de aceea, aceia care nu vor că idealul fraternităţii omeneşti să devină realitate palpabilă întreprind tot ceea ce poate fi imaginat astfel încât poporul român să se depărteze cât mai mult de propriul destin. Ceea ce trebuie înţeles, însă, este că tocmai această depărtare de propria menire este cauza principală a stării de rău social din România. a declarat Pleșoianu.

Cu cât ne vom îndepărta mai mult de calea noastră, cu atât mai rău ne va fi. Este inevitabil. Trebuie înţeles, cu adevărat înţeles, că niciun partid, niciun om providenţial, niciun program economic, politic sau social nu ne mai pot ajuta, câtă vreme nu vom cuprinde cu toată fiinţa noastră însemnătatea următoarei realităţi: românii nu mai pot fi un popor împlinit decât în măsura în care încep să acţioneze în acord cu propriul destin, destin care le cere ca, fără întârziere, să creeze între graniţele ţării noastre un cadru uman favorabil aducerii aproape a oamenilor lumii. a subliniat Liviu Pleșoianu.

DC News: În ce domeniu activați acum, unde lucrați?

Pentru că în România și în lumea cea mare nu sunt suficient de mulţi oameni treji, cei care sunt deja treji nu au puterea necesară pentru a genera o schimbare reală, profundă a societăţii omeneşti. Când două – trei lumânări sunt aprinse, ele vor lumina doar câţiva metri. Când sute de milioane de lumânări sunt aprinse, noaptea aproape că devine zi... Cu aceasta voi continua să mă ocup – cu aprinderea Luminii..., a conchis Liviu Pleșoianu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel