Kuleba mulțumește României: E momentul bătăliei finale împotriva Rusiei. Ajutând Ucraina, România se ajută inclusiv pe ea

Kuleba mulțumește României: E momentul bătăliei finale împotriva Rusiei. Ajutând Ucraina, România se ajută inclusiv pe ea.

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, în cadrul vizitei sale în România, a susținut o conferință de presă comună cu Bogdan Aurescu, șeful diplomației românești.

Kuleba a mulțumit României pentru susținerea pe care țara noastră a acordat-o Kievului, precizând că „de fiecare dată când președintele Putin încearcă să oprească Ucraina din integrarea sa europeană, singurul rezultat pe care il obține e accelerarea acestor procese”, dar a admis că regretul pe care îl are e că „fiecare acțiune de acest tip are un preț pentru Ucraina”.

Ministrul de Externe de la Kiev a continuat și a subliniat că în Ucraina se poartă o bătălie finală împotriva agresorului rus și nu trebuie să fim naivi, Federația Rusă nu se va opri la Ucraina.

„Ceea ce se întâmplă acum nu e doar o încercare de a opri Ucraina (n.r. - din parcursul ei european) ci și o bătălie finală pentru dreptul tuturor națiunilor europene. Nu e vorba doar de Ucraina, ci și de Georgia, Republica Moldova și statele din regiunea Mării Negre. E o bătălie finală pentru șansa de a trăi în pace și prosperitate ca parte a Europei”, a precizat Kuleba, care a adăugat că nu are niciun dubiu că Ucraina va câștiga această bătălie, opinie împărtășită și de Bogdan Aurescu, șeful diplomației românești.

„Sunt două componente necesare pentru a câștiga. Primul e puterea și curajul ucrainean, iar a două componentă e reprezentată de prietenii Ucrainei care ne sprijină militar, care sancționează Rusia și care sprijină refugiații ucraineni”, a mai precizat Kuleba.

Putin nu se va opri în Ucraina și va testa Articolul 5 al NATO. Ajutorul pe care România îl acordă Ucrainei, e și un ajutor pentru propriu

„Felicit România pentru că a conturat o politică foarte inteligentă de la începutul acestei acțiuni, pentru că a fost alături de Ucraina. Cu toții împărțim Marea Neagră, iar acest război are legătură cu viitorul acestei regiuni. Ajutorul acordat Ucrainei înseamnă și ajutor pentru voi”, transmite șeful diplomației ucrainene.

Ministrul ucrainean de Externe i-a îndemnat pe europenii care cred că acesta e un simplu conflict între Federația Rusă și Ucraina să renunțe la naivitate.

„Noi îl înfrângem pe Putin în Ucraina pentru a nu-i da șansa să testeze Articolul 5 al NATO”, a subliniat Dmitro Kuleba.

„Cei din Europa care cred că acesta e doar un război intre Rusia și Ucraina nu ar trebui să fie naivi. (...) Cel mai bun mod de a îl opri pe Putin e de a oferi Ucrainei tot ceea ce are nevoie”.

Kuleba a conchis precizând că de la începutul războiului diviziunile au dispărut în Ucraina iar minoritățile luptă cot la cot pentru Ucraina și „pentru statele lor de origine”, conform Defense Romania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel