Krichbaum, atacat de la Bruxelles după criticile la adresa lui Ponta: E ilegal ce face. O anomalie

Un europarlamentar PSD califică declarațiile deputatului german Gunther Krichbaum despre alegerile prezidențiale din România drept "anomalii care trebuie corectate și privite ca excepții de la regulă". 

Eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu îl critică pe Krichbaum, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Bundestag, după ce germanul a spus că împiedicarea dreptului la vot echivalează cu fraudarea alegerilor și a apreciat că forurile europene competente trebuie să investigheze problema votului din Diaspora. În opinia lui, premierul Ponta și-a pierdut orice autoritate de a mai exercita o funcție guvernamentală.

"Votul de Duminică se află în analiza organelor competente de anchetă din România. În România Justiția este independentă, procurorii își fac datoria și fără să le fie transmis din Parlamentul Germaniei ce trebuie să facă. În România este ilegal ca actul de Justiție să fie poluat de opinii politice și exact acest lucru îl face și Gunther Krichbaum căruia îi transmit în calitate de europarlamentar român să înceteze cu această practică", a afirmat Victor Negrescu, potrivit unui comunicat de presă remis DC News.

Parlamentar german, despre alegerile din România: Votul din Diaspora a fost "sabotat". CE trebuie să investigheze

"Accesul lui Krichbaum la informații privind comunicările dintre ambasadele române din străinătate, structurile MAE și Guvernul României ne aduce aminte de scandalul Wikileaks în care securitatea Germaniei a fost afectată de scurgerile de informații. Reamintesc faptul că în acele momente Germania a găsit în România un partener solidar. Lejeritatea cu care Krichbaum face abuz de limbaj din calitatea sa de parlamentar german este nepotrivită și nu are nimic în comun cu principiile fundamentale pe care se bazează relația bilaterală România – Germania", a mai spus Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel