Kovesi, susţinută de Dacian Cioloş în COREPER. Alex Coita: Dovada că Iohannis se teme. Trist, ca să nu zic penibil!

Politologul Alex Coita a arătat de ce este evident că Dacian Cioloş este cel care a susţinut-o cel mai mult pe Laura Codruţa Kovesi în COREPER, în faţa Consiliului UE şi menţionează că preşedintele Iohannis se teme de liderul PLUS, la nivel politic. 

"Ce spuneam, că alegerea lui Koveși se datorează în mare parte lui Dacian Cioloș? Ei bine, am uitat să spun că nimeni nu se teme de acest adevăr mai mult decât Klaus Iohannis.

Dovadă că președintele a dat pe surse că i-ar fi cerut Luminiței Odobescu, ambasadorul nostru la UE, să voteze pentru Koveși. Nu de alta, dar să se vadă că a pus și el umărul.

Dar totuși ce trist, ca să nu zic penibil! Cum să ieși cu o astfel de știre, în condițiile în care este lucru cunoscut că mandatul de vot al Reprezentantului Permanent la UE este elaborat de Guvern (Consiliul UE fiind un format interguvernamental)?

Băgarea în seamă are logica ei, mai ales în politică. Dar dacă nu este exercitată cu măsură, riscă să genereze încă un episod care are potențial de bumerang. Nu știu ce se întâmplă în culise, probabil sunt frământări mari, cert este că din doua una: fie domnul Iohannis are emoții mari privind șansele la al doilea mandat, fie este extrem, dar extrem de prost consiliat.

Ce trist, că am ajuns în 2019 ca președintele României să aspire, prin acțiunile sale repetate, doar la statutul de epigon al lui Traian Băsescu", a scris Alex Coita pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel