EXCLUSIV  Kovesi, sub control judiciar. Bolcaș, observație-cheie: Aici este esența

Kovesi
Kovesi

Laura Codruţa Kovesi a declarat, vineri, la ieşirea din Secţia 18 Poliţie că se încearcă prin orice mijloace oprirea sa de a ocupa funcţia de procuror-şef european pentru care candidează. 

În exclusivitate pentru DC News, avocatul Lucian Bolcaş a vorbit despre situaţia Laurei Codruţa Kovesi și măsurile care s-au luat în ceea ce o privește pe fosta șefă DNA.

'Aceste măsuri sunt absolut normale. În momentul în care au fost luate cu privire la alţi inculpaţi, anume interdiţia de a da declaraţii în presă sau altele asemenea, am considerat că nu este corect, întrucât presa până atunci, prin informaţiile scurse de la DNA, crease o imagine de vinovat persoanei în cauză. De exemplu, cu Victor Ponta. Ori omul, când DNA, nu presa, dă asemenea informaţii în spațiul public pentru a crea asemenea curent de opinie are dreptul şi el public sa se apere.

De data aceasta, ne aflăm în faţa unei anchete de o corectitudine absolută. Nu s-a discutat absolut nimic despre conţinutul dosarului, informatiile au fost date direct prin comunicatele de presă ale Parchetului General. În aceste condiții, este vorba de o măsură de protecție a cursului de desfășurare a anchetei. Doamnei Kovesi nu i s-a interzis să se apere, ci să nu se refere la lucrările dosarului, aici este esența.

Cu privire la lucrările dosarului, poziţia unui martor reprezintă un mod de influenţare a cursului anchetei. Măsura este justificată şi nu îmi contrazic punctele de vedere în apărarea drepturilor pe care le au oamenii inculpaţi sau nu. Nu aş pune eticheta 'penal'  pentru că trivialităţile domnului preşedinte nu le accept!' a declarat avocatul Lucian Bolcaş pentru DC News.

Kovesi, sub control judiciar

Laura Codruța Kovesi a stat, vineri, mai puţin de un sfert de oră în sediul Secţiei 18 Poliţiei Bucureşti, ca urmare a punerii sub control judiciar.

La ieşire, a refuzat să facă orice fel de declaraţii despre dosar şi măsurile impuse, dar a afirmat că este victima unei campanii de hărţuire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel