Kovesi, revenire în țară. Chirieac: Este o înfrângere pentru România

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, în direct, la România TV, declarațiile Laurei Codruța Kovesi la întoarcerea în țară după audierea din Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef european.

Întrebat dacă discursul Laurei Codruța Kovesi, la revenirea în România ar fi un discurs politic, Bogdan Chirieac a afirmat că atât discursul de astăzi cât și toate aparițiile media ale fostei șefe DNA sunt structurate politic.

Este un discurs structurat politic. Toate aparițiile domniei sale în media sunt structurate politic. Prestația din Parlamentul European a fost una politică. Nu am întâlnit niciun politician român, nici măcar Traian Băsescu, să evite adevărul cu atâta grație, privindu-te în ochi, la întrebări simple, cum ar fi: Doamna, aveți cel mai înalt grad posibil în Parchetul General? Și răspunsul a fost: Eu am ocupat funcțiile și înseamnă că viața e un fenomen complex. Nu este bine din acest punct de vedere.

Înfrângere pentru România

Sosirea de astăzi a doamnei Kovesi pe aeroportul Otopeni este o înfrângere pentru România. Războiul româno-român, războiul care a devastat țara, s-au întâmplat toate lucrurile acelea abominabile și Europa a considerat că în România acel război era binevenit. Nu aveți a spune nimic din acest punct de vedere. Opinia Europei a fost fără echivoc. În rest, sigur că doamna Kovesi o fi convins sau nu a convins parlamentarii, nu despre asta este vorba, fiindcă votul a fost integral politic, la modul poruncă. Partidul Popular European, la cererea Germaniei, a votat în favoarea doamnei Kovesi. Dânsa putea să nu spună nimic la acea audiere. Partidul Popular European vota pentru dânsa.

Pentru România, doamna Kovesi reprezintă exact măsura respectului pe care țara îl are în UE, adică spre zero. România este zero, doamna Kovesi este 100. Când dânsa nu o să mai fie procuror general european, abia atunci vom putea spune că România începe să devină un stat de drept, normal, firesc. Dar acum, inclusiv demersurile din justiție împotriva doamnei Kovesi nu sunt luate în seamă în Uniunea Europeană, a spus Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea lui Lili Ruse, la România TV.

Vezi și: Kovesi, primele declarații la întoarcerea în țară: Nu am așteptat sprijinul Guvernului de la București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel