EXCLUSIV  Kovesi, procuror șef UE. Basham: Este șocant! La Bruxelles nu se înțelege

Kovesi
Kovesi

Președintele Democracy Institute, Patrick Basham, a analizat lupta anticorupție și situația din justiția din România, dar s-a aplecat și asupra Laurei Codruța Kovesi, care este la un pas să fie numită șef al Parchetului European.

„Când ai pe cineva ca doamna Kovesi, a cărei poziție s-a schimbat dramatic pe plan intern în ultima vreme aici, lucru evident, dar totuși, reputația ei în afara României a fost probabil îmbunătățită de ceea ce s-a întâmplat. Și pe bună dreptate. Mai degrabă decât să spunem că 'nu am știut că ar exista probleme profunde, din fericire cineva a făcut ceva', remanierea ei este văzută ca un indiciu suplimentar că trebuie să renunțăm, că România trebuie să renunțe la suportul din afară. 

Acum când se pare că se va afla într-o poziție în care ea (n.r. - Laura Codruța Kovesi) își va lua vechiul rol românesc și va fi o Kovesi la nivel european, mai degrabă decât la nivel românesc, este şocant, acesta ar fi modul diplomatic de a o spune.

Aceasta înseamnă în mod clar că la nivelul UE, la Bruxelles nu se înţelege, din punctul meu de vedere, cu siguranţă nu înţeleg. Nu există destui factori de decizie, oameni influenţi care să recunoască faptul că chiar dacă cineva ar avea încredere că în acest rol ea ar fi alegerea bună, chiar dacă ar fi aşa, cred că ar trimite semnale greșite. Deoarece cred că este corect să-i urmărim cea mai recentă parte a carierei în România, atât bună cât și rea. Trebuie să priveşti ambele fețe ale monedei”, a declarat Patrick Basham, pentru DC News.

Patrick Basham este unul dintre puținii americani influenți care au analizat corect situația din România, constatând că, de prea multe ori, lupta împotriva corupției a devenit o vendetă politică prin care mulți nevinovați au fost ținuți în închisoare fără a fi judecați, reputația sau afacerile lor fiind adesea distruse în ciuda sentințelor de achitare care s-au pronunțat după mulți ani de anchetă și procese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel