EXCLUSIV  Kovesi - Parchet European. Reacție din Pro România: Dacă îmi permiteți, o să spun asta!

Kovesi
Kovesi

Gabriel Ispas, profesor de drept european, decan şi coordonator al Pro România, Sector 4, a acordat un interviu DCNews în cadrul căruia a vorbit și despre Parchetul European.

„Discuția despre Parchetul European este una un pic nuanțată. A pornit în urmă cu șase ani când s-a pus problema adoptării unui regulament care să instituie procurorul european ca o instituție a UE valabilă în toate statele. (...) S-a ajuns la formula ca, pe bază de procedură de cooperare consolidată, introdusă prin Tratatul de la Lisabona, statele să decidă înființarea acestui Parchet, valabil pentru statele care aderă", a spus Gabriel Ispas. „Aici disputa este una de natură politică și strategică", a mai spus acesta.

„Subiectul doamnei Kovesi este unul pe care nu l-am abordat în campanie și nici nu intenționez. Pe noi ne interesează ce se întâmplă cu românii", a precizat Gabriel Ispas.

Întrebat dacă opinia publică europeană tremură de grija lui Kovesi, a ales să răspundă astfel: „Dacă îmi permiteți, în glumă fie spus: toată dezbaterea pare o scenă din Game of Thrones în care Daenerys tocmai urmează să se întâlnească cu Regele Nopţii. Cu ghilimelele de rigoare. Este o supra dimensionare a unei teme, în contextul în care, probabil, cineva vrea să abată atenția de la problemele cu care cetățenii se întâlnesc în mod real, în viața de zi cu zi. Este mai ușor să vorbim despre această temă decât de inflație", a spus Gabriel Ispas în cadrul interviului acordat DCNews.

Gabriel Ispas, interviu DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel