Kovesi nu se va prezenta la comisia de anchetă parlamentară privind alegerile din 2009

Laura Codruța Kovesi a trimis parlamentarilor o a doua scrisoare în care enumeră motivele pentru care nu va participa la audierile din 20 iunie, în legătură cu rolul jucat în alegerile prezidențiale din 2009.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, erau așteptați, marți, la audierile din cadrul Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009. Cei doi au trimis însă câte o scrisoare în care au anunțat că nu se vor prezenta la audieri.

Mihai Fifor, președintele Comisiei, anunță că decizia în ceea ce privește un răspuns la cele două scrisori va fi luată de membrii acestui for marți.

"Sunt două texte. Scrisoarea lui Coldea tratează, cât de cât, ce anchetăm noi în Comisie, însă scrisoarea lui Kovesi e un refuz lacunar să se prezinte. Vom decide mâine ce vom face. O persoană care nu are nimic de ascuns și respectă Parlamentul ar trebui să onoreze cu prezența lucrările comisiei. E și o decizie a CCR. Ne-am fi dorit foarte mult ca atât doamna Kovesi, cât și domnul Coldea să vină la Comiei. Nu e o comisie care vânează pe cineva.", a spus Mihai Fifor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel