EXCLUSIV  Kovesi, la șefia Parchetului European. Nicolai: Lucrurile nu sunt atât de simple

Liderul ALDE Norica Nicolai a comentat cursa pentru șefia Parchetului European.

Norica Nicolai, fost europarlamentar, consideră că numirea lui Francois Bohnert, contracandidatul lui Kovesi la această funcţie, care va fi instalat la şefia Direcţiei Anticorupţie din Franţa, nu înseamnă neapărat că fosta șefă a DNA va fi noua șefă a Parchetului European.

„Procedura va fi în continuare decisă de Parlament care poate decide reaudierea și relansarea competiției. Nu cred că este o retragere voită din rațiuni politice de negociere între Franța și Germania.

Candidatul francez era candidatul Consiliului. Consiliul urmează să ia o decizie cu privire la nominalizarea eventuală a unui alt candidat. Lucrurile nu sunt atât de simple și liniare”, a precizat Norica Nicolai pentru DC NEWS.

Bohnert si Kovesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu). Negocierile din primăvară nu au putut produce un acord, cele două instituții au convenit să se reunească din nou în toamna acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel