Kovesi, la Bruxelles. Grapini, scrisoare: Cei trei sunt dușmanii românilor, nu apărătorii României

Maria Grapini, europarlamentară PPU, a transmis o scrisoare deschisă după vizita Laurei Codruța Kovesi, de marți, de la Bruxelles.

"Dragi români,

Mă adresez dumneavoastră, într-un moment de revoltă, dezamăgire, din dorința de solidaritate! După cum mulți știți, marți (marțea neagră!), la Bruxelles, a avut loc o dezbatere, în clădirea Parlamentului European, organizată de doi eurodeputați din ALDE și din Grupul Verzilor.

[citeste si]

La dezbatere a fost invitată Laura Codruța Kovesi, pentru a împărtăși Ucrainei experiența DNA din România. Cu o detașare uluitoare de realitate, de subiectul conferinței, Laura Codruța Kovesi a sfidat asistența, pentru că, efectiv, nu a răspuns la întrebări concrete, adresate de cetățeni străini. Ele au vizat greșelile evidente ale DNA, rostite cu subiect și predicat (arestări fără probe, protocoale între DNA si serviciile de informații, lipsa de transparență). Kovesi nu a oferit răspunsuri nici parlamentarului român, Liviu Pleșoianu, nici ziariștilor prezenți. Șefa DNA a sfidat democrația, în plin for al democrației!

"Cei trei sunt dușmanii românilor, nu apărătorii României!"

La întrebările mele, a mințit, pur si simplu! I-am solicitat să ne spună de ce România este pe primul loc la condamnările de la CEDO. Mi-a răspuns că legile din România sunt de vină! Șefa anticorupției române s-a...deconspirat, în Parlamentul European, ca un reprezentant nedemn și nedemocratic al Justiției, europene până la urmă! Mă adresez vouă, dragi români, cu sinceritate și încredere în luciditatea de care știu că dați dovadă, România are în PE trei eurodeputați, Macovei, Mureșan și Preda, care dezinformează sistematic instituțiile europene și cer permanent sancționarea țării noastre! Așa au făcut și astăzi, așa vor face și mâine și oricând! Cei trei sunt dușmanii românilor, nu apărătorii României!

"Cum să ceri UE sancțiuni pentru țara ta?" 

Mulți mă cunosc de multă vreme, astfel că știți că nu apăr guverne, nu apăr corupți sau evazioniști, dar nu pot să accept ca România să fie zilnic blamată de către oameni care au fost trimiși să o apere! Corupția trebuie tratată punctual, răspunderea este individuală. În intervenția mea, am cerut să se înțeleagă, odată pentru totdeauna, că un Parlament ales democratic este al țării, nu al unui partid. Un Guvern investit este al tării, nu al unui partid. Este nepermis ca, în spațiul public sau în Parlamentul European, să mai avem, acum, moduri de adresare, de genul "Guvernul vostru, Parlamentul vostru"! Ce rost mai au atunci alegerile libere, dacă rezultatul votului devine contestabil oricând, de oricine, oricum și oriunde? Cum să ceri UE sancțiuni pentru țara ta? Numiți-mi alți politicieni, din țările civilizate, care fac asta? Vă rog să aveți atenția sporită, în 2019. Altfel, s-ar putea să mai avem Mureșani, Macoviști și Prediști în PE. Alegeți omul, în funcție de moralitate, seriozitate, verticalitate, activitate profesională. Altfel, vom fi veșnic în imposibilitatea de-a avea echitate, justiție corectă si tratament egal și corect al României, în raport cu celelalte țări ale UE! Decizia vă aparține. La fel și revolta. Ca cea pe care am simțit-o, marți, la Bruxelles! Maria Grapini, europarlamentar al ROMÂNIEI!", este scrisoarea deschisă a Mariei Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel