EXCLUSIV  Kovesi, la Bruxelles. Grapini, gest de REVOLTĂ după ce a făcut Macovei: Absolut INADMISIBIL

Laura Codruța Kovesi a luat cuvântul, marți, în cadrul unei conferințe organizate la Bruxelles, la Parlamentul European.

La acest eveniment au luat parte mai mulți politicieni, printre care și europarlamentara PPU Maria Grapini, care, la un moment dat, a părăsit sala, în semn de protest. A povestit, în exclusivitate pentru DC News, de ce a făcut acest gest. Precizăm că singura care a avut dreptul să vorbească de două ori, în ciuda regulamentului, a fost Monica Macovei, despre care unii spun că este adevărata organizatoare a evenimentului.

"Fiecare dintre participanți a luat cuvântul, singura problemă a fost că moderatorii au zis că toată lumea are dreptul să vorbească doar două minute. Eu și ceilalți vorbitori ne-am conformat, însă, la terminarea rundei de întrebări, i s-a mai dat o dată cuvântul doamnei Monica Macovei. I-am întrebat pe moderatori dacă doamna Monica Macovei are cumva alt statut, de ce i s-a permis să aibă și a doua intervenție. Nu au știut să îmi răspundă. În semn de protest, am ieșit din sală. Mâine voi face și un protest scris pentru că regulamentul dezbaterilor este foarte clar: se acordă timp egal tuturor participanților la dezbatere. În momentul în care nu îți ajunge timpul pentru dezbatere, nu poți să îi dai unei persoane a doua oară cuvântul, pentru a trage concluzii. Dezbaterea era pentru întrebări, organizatorii, care s-au dovedit a fi extrem de părtinitori, ar fi trebuit să tragă concluziile. În spatele organizatorilor se pare că a fost doamna Macovei, care s-a pozat cu Laura Codruța Kovesi, a plecat cu echipa la final. Moderatorul mi-a zis că au fost prea multe critici la adresa doamnei Kovesi și, de aceea, i-a mai dat, încă o dată, cuvântul doamnei Macovei pentru a o lăuda. Tu, la o dezbatere, nu trebuie să procedezi așa. Este absolut inadmisibil!", a zis Maria Grapini pentru DC News.

[citeste si]

Siegfried Mureșan a cerut, din nou, în mod explicit, menținerea MCV-ului pentru România

"Și domnul Cristian Preda a vorbit mai mult decât era timpul destinat; la fel și doamna Macovei. Au fost și europarlamentari străini, nu doar români. O persoană a întrebat-o pe doamna Kovesi ce poate să zică despre dezbaterea de la Helsinki unde s-a vorbit despre parteneriatul Serviciilor cu DNA. Dumneaei nu a răspuns la nicio întrebare. Moderatorul nu a fost deloc obiectiv. După părerea mea, a fost o încercare de a spăla fața doamnei Kovesi, însă nu cred că a ieșit câștigătoare ca imagine. Acolo erau și jurnaliști din Ucraina, și din România, erau și tineri asistenți. Nu erau doar 'susținătorii' doamnei Kovesi, adică Preda, Mureșan și Macovei. Apropo... Siegfried Mureșan a cerut, din nou, în mod explicit, menținerea MCV-ului pentru România. Este absolut inadmisibil!", ne-a mai zis Maria Grapini.

Concluzie după dezbaterea cu Laura Codruța Kovesi

Europarlamentara PPU a tras și o concluzie după evenimentul de marți, de la Bruxelles, care a avut-o în centru pe Laura Codruța Kovesi.

"Doamna Kovesi a răspuns paralel întrebărilor. De fapt, nu a răspuns. A venit cu niște cifre inexacte. A prezentat că are 90% rată de succes, condamnări după arestări, ceea ce nu este adevărat. A mai zis că nu are niciun acord secret cu SRI, și că își face treaba și că este cea mai bună, în rezultate, din UE. La întrebarea mea 'de ce românii câștigă, la CEDO, procese și țara noastră este, pe primul loc, în a plăti, din bugetul național?', Kovesi a zis: 'cauzele la CEDO sunt câștigate din cauza imperfecțiunii legilor'. Total absurd! Această dezbatere a fost un scenariu grotesc. Este inadmisibil să se facă acest simulacru de expunere", a mai zis Maria Grapini pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel