Kovesi, în locul Siminei Tănăsescu. Chirieac: Doar o soluție de rezervă

 Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu a demisionat miercuri din funcţie, în urma scandalului provocat de întâlnirea cu Petre Lăzăroiu. În acest context, a apărut o ipoteză legată de Laura Codruța Kovesi.

Administraţia Prezidenţială a anunţat demisia din funcţie a consilierei prezidenţiale Simina Tănăsescu, pe fondul controverselor stârnite de o întâlnire pe care aceasta a avut-o cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu.

Întrebat, joi, 21 iunie, la România TV, dacă Laura Codruța Kovesi, în cazul în care ar fi revocată din funcția de procuror șef al DNA, ar putea să meargă la Cotroceni în locul Siminei Tănăsescu, analistul politic Bogdan Chirieac a oferit următorul răspuns: "Eu nu cred acest lucru. Doamna Kovesi este cel mai puternic om din România în acest moment. O funcție de consilier la Cotroceni ar fi mult sub nivelul actual. Poate temporar, până se eliberează un loc la Curtea Constituțională sau până când va alege să candideze anul viitor".

Soluție de rezervă

"Ar putea fi doar o soluție de rezervă în cazul în care, după acest weekeend, președintele ar semna decretul de revocare", a mai spus analistul.

Vezi și: Demisie Tănăsescu. Tăriceanu: "Semnifică o situaţie foarte gravă"


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel