EXCLUSIV  Kovesi, discurs. Remus Borza: L-a salvat pe Iohannis - VIDEO

Rodica Mitu / 15 feb 2018 / 12:12 Salveaza PDF Comentarii

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a susținut miercuri seară o conferință de presă, în contextul înregistrărilor difuzate în spațiul public. Remus Borza consideră că a avut un discurs ireproșabil.

Deputatul Remus Borza, cunoscut drept salvatorul Hidroelectrica, a revenit, joi, 15 februarie, în studioul DCNews pentru o nouă ediție a emisiunii "Borza Analytica". Remus Borza a discutat despre subiectele cele mai importante, printre acestea numărându-se și discursul Laurei Codruța Kovesi.

"E de nota 10!"

"Discursul acesta e de catalog. E de nota 10! Fără cusur. Arată că a fost pregătit minuțios de o armată de profesioniști, inclusiv de la atitudine, ton, vestimentație. Ați văzut că s-a prezentat ca o doamnă ingenuă, cu codiță, breton, cu o cruciuliță foarte discretă, ca și cum ar fi involuntar ieșită din bluză, costumată adecvat, clasic, negru, fără diferență de tonalitate, cu disponibilitate de a răspunde la toate întrebările calm. Un discurs absolut ireproșabil", a declarat Remus Borza.

Deputatul independent consideră că aceasta "este o conferință în adevăratul sens al cuvântului, în care spui ce ai de spus și accepți întrebări de la toată lumea". De asemenea, susține că șefa DNA a "dovedit calități extraordinare și de orator". "Practic, a lăsat să se vadă un mare potențial, chiar și politic", a adăugat Remus Borza.

"I-a salvat mandatul"

"Acest discurs i-a salvat mandatul și cariera Laurei Codruța Kovesi. A salvat și DNA. Pot să spun, mergând chiar mai departe, l-a salvat și pe președintele Iohannis", a mai zis deputatul independent.

Declarații Kovesi

Amintim că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seară, că DNA are mecanisme interne de autocurăţare şi dacă un procuror a încălcat legea, nu înseamnă că toţi sunt la fel. "DNA a dovedit că respectă legea, că legea e egală pentru toţi. (...) Dacă un procuror dintr-o instituţie a încălcat legea, nu înseamnă că toţi sunt la fel", a afirmat Kovesi.

Aceasta a arătat că nu este prima dată când sunt incidente cu privire la activitatea profesională a DNA, însă de fiecare dată când procurorii nu şi-au respectat atribuţiile profesionale, a sesizat Inspecţia Judiciară. "Am declarat la preluarea mandatului de procuror şef al DNA toleranţă zero la corupţie, toleranţă zero la neprofesionalism în DNA. Nu este prima dată când sunt incidente cu privire la activitatea profesională din DNA. (...) Atunci când procurorii n-au respectat atribuţiile profesionale, am sesizat Inspecţia Judiciară. Am cerut Consiliului Superior al Magistraturii revocarea unor procurori care nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu. Cred că sunt probleme în toate instituţiile, important este cum te raportezi la ele. La primul semn că un procuror din DNA nu a respectat legea, nu a avut o conduită corespunzătoare, am reacţionat conform atribuţiilor legale. Atunci când a fost vorba de o faptă penală, am investigat-o. Atunci când a fost vorba de o abatere disciplinară, am sesizat inspecţia disciplinară sau am cerut revocarea procurorilor care nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu. Dar acest lucru ce înseamnă? Că avem mecanisme interne de autocurăţare. Acest lucru nu înseamnă că toţi procurorii din DNA sunt la fel", a mai afirmat Kovesi.

[citeste si]  

Emisiunea poate fi urmărită mai jos:


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23