Kovesi, declarații. Dragnea: Sunt foarte liniştit!

Liviu Dragnea a oferit prima declarație după conferința de presă susținută de șefa DNA.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi, referindu-se la conferinţa de presă de miercuri a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, că este foarte liniştit, afirmând că probele nu s-au falsificat, iar legea nu a fost încălcată.

'Sunt foarte liniştit! Probele nu s-au falsificat, legea nu a fost încălcată', a spus Dragnea la Palatul Parlamentului întrebat dacă miercuri seară s-a uitat la meciul de fotbal sau la conferinţa de presă a şefei DNA.

De menționat că a refuzat să facă alte comentarii despre declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi din conferinţa de presă. 

[citeste si]  

Amintim că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seară, că DNA are mecanisme interne de autocurăţare şi dacă un procuror a încălcat legea, nu înseamnă că toţi sunt la fel. Aceasta a arătat că nu este prima dată când sunt incidente cu privire la activitatea profesională a DNA, însă de fiecare dată când procurorii nu şi-au respectat atribuţiile profesionale, a sesizat Inspecţia Judiciară. "Am declarat la preluarea mandatului de procuror şef al DNA toleranţă zero la corupţie, toleranţă zero la neprofesionalism în DNA. Nu este prima dată când sunt incidente cu privire la activitatea profesională din DNA. (...) Atunci când procurorii n-au respectat atribuţiile profesionale, am sesizat Inspecţia Judiciară. Am cerut Consiliului Superior al Magistraturii revocarea unor procurori care nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu. Cred că sunt probleme în toate instituţiile, important este cum te raportezi la ele. La primul semn că un procuror din DNA nu a respectat legea, nu a avut o conduită corespunzătoare, am reacţionat conform atribuţiilor legale. Atunci când a fost vorba de o faptă penală, am investigat-o. Atunci când a fost vorba de o abatere disciplinară, am sesizat inspecţia disciplinară sau am cerut revocarea procurorilor care nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu. Dar acest lucru ce înseamnă? Că avem mecanisme interne de autocurăţare. Acest lucru nu înseamnă că toţi procurorii din DNA sunt la fel", a afirmat Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel