Kovesi, câștigătoare în CONT. Coita: Se va ajunge acolo unde am prevăzut

Alex Coita
Alex Coita

Alex Coita a comentat situația Laurei Codruța Kovesi cu privire șansele pe care le are de a ajunge procuror al Uniunii Europene.

Alex Coita a făcut o analiză, pe pagina lui de Facebook, cu privire la ce s-a întâmplat astăzi la Bruxelles și ce răsunet va avea votul de astăzi din CONT, unde Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi. 

"Votul din CONT a fost relevant pentru că arată susținerea pe care candidatura doamnei Koveși o are în afara grupului PPE, iar aceasta pare a fi destul de limitată. Scrutinul cu adevărat important va avea loc mâine în LIBE, unde rezultatul este mult mai greu de anticipat. De remarcat că Președintele Socialiștilor Europeni, bulgarul Serghei Stanișev, este vicepreședintele Comisiei, care este condusă de un europarlamentar laburist din Marea Britanie", susține Alex Coita.

Citește și: Comisia Europeană accelerează propriul seviciu de plăți instant

"Ar fi o înfrângere simbolică"

"Părerea mea este că dacă votul din LIBE va fi la limită în favoarea doamnei Koveși, va fi greu de răsturnat opțiunea exprimată în COREPER. Ar fi o umilință pentru Franța, care are un candidat foarte bine pregătit. Chiar dacă nu sunt candidați desemnați de state, ar fi o înfrângere simbolică. Desigur, candidatul german poate fi retras în favoarea doamnei Koveși, dar o astfel de mișcare ar avea legitimitate doar în cazul unui victorii clare a acesteia în Comisia LIBE.

Până la urmă, se va ajunge acolo unde am prevăzut: va dori Germania și grupul PPE să și-o asume pe doamna Koveși, cu bune și cu rele? Vor considera că merită să-și asume un risc politic de dragul întăririi politicii de condiționalități și reorientarea fondurilor UE dinspre statele din est înspre investiții pentru a crește competitivitatea vechilor state membre?", a mai spus Coita pe pagina ei de Facebook.

Citește și: Kovesi, audiere. Lovitură la temelie, dată de o deputată din Spania. Întrebare devastatoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel